"Na de opwarmdag was het vandaag voor echt"

21/04/18 om 19:53 - Bijgewerkt op 22/04/18 om 08:09

Tom Vandenbussche en Sjoukje Dufoer leerden elkaar kennen bij de Oostkampse wielertoeristen van De Putters en bereiden zich nu samen voor op de gereputeerde Crocodile Trophy in Australië. De komende week is het wielerkoppel aan de slag in de Zuid-Afrikaanse rittenkoers JoBerg2C in Johannesburg. Via sponsoring willen Tom en Sjoukje geld inzamelen om het onderzoek naar multiple sclerose (MS) te steunen, een ziekte die zes jaar geleden bij de broer van Sjoukje werd vastgesteld. Wielrenster Sjoukje Dufoer brengt deze week elke dag verslag uit vanuit Zuid-Afrika.

Dag 2: van Frankburg naar Reitz

Na de opwarmdag was het vandaag 'voor echt'. Het was voor ons ook 'voor echt' om 5 uur opstaan, 'voor echt' een half uur aanschuiven voor koffie en 'voor echt' al ons gerief dat stiekem uit de valiezen was gekropen weer in die grote tassen te krijgen, behalve dan alles wat we nodig hadden om de etappe te kunnen aanvatten. Maar zoals Tom het altijd klaarspeelt, 2 minuten voor de start stonden we klaar op de eerste rij. Om 7 uur starten, wie verzint die starturen??? Het heeft wel zijn voordeel van een hele namiddag lekker liggen genieten en om 14 uur al aan een verslagje kunnen schrijven.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!