Mooi deelnemersveld voor dernycriterium

03/08/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 01/08/18 om 20:49

Het dernycriterium van Lombardsijde is op zondag 5 augustus aan de zevende editie toe met vier geledingen: een reclamekaravaan (die de middelen wat opvijzelt), een retrokoers alias de G. P. Freddy Maertens (met dertig overjaarse fietsen van vorige eeuw), vrouwen (het issue van Marc Maertens) en contractrenners, de hoofdmoot met een aantrekkelijk deelnemersveld.

Mooi deelnemersveld voor dernycriterium

© Foto Coghe

Behalve de al langer aangekondigde aanwezigheid van regional hero Timothy Dupont heeft nu ook de hyperoffensieve Thomas De Gendt (die in Catalunya én in Romandië een precieuze dagzege behaalde) zijn aanwezigheid toegezegd. Een voorname derde speler wordt de 21-jarige Nederlander Fabio Jakobsen en die zou, als eerdere winnaar van Nokere Koerse en de Scheldeprijs, een sieraad op de korte erelijst van de Middelkerkse deelgemeente zijn.

Last minutes

Een warm onthaal wacht onder anderen ook Frederik Backaert, Dries De Bondt, Laurens De Vreese, Roy Jans, Gianni Marchand (een openbaring als late roeping bij de contractrenners), Olli Moors (de Britse dernykampioen), Michael Vanthourenhout (de vice-wereldkampioen veldrijden bij de beloften), Neal Van Vaerenbergh (de Belgische kampioen sprinttriathlon der beloften), Gianni Vermeersch (die met een dubbele dagzege in de Ronde van Luik andermaal zijn kunnen als wegrenner demonstreerde), Jelle Wallays en wie weet wie er ter elfder ure nog allemaal bijkomt. Voor die last minutes kan je terecht op www.dernycriteriumlombardsijde.be.

Delen

"Wij willen met een gelimiteerd budget handhaven wat wij de jongste jaren opgebouwd hebben"

"Een fraai palet waarop we rechtmatig trots zijn en hopen beloond te worden met een mooie zomeravond en een grote publieke opkomst", blikt Peter Germonprez, de gewezen directeur Toerisme en deel uitmakend van de overkoepelende vzw cyclocrosscomité vooruit. Peter is trouwens de bedenker van het opzet als huldebetoon aan Freddy Maertens in 2011, dertig jaar nadat hij in Praag voor de tweede keer wereldkampioen werd.

"Wij willen met een gelimiteerd budget handhaven wat wij de jongste jaren opgebouwd hebben", vervolgt Peter. "De tijd is er niet naar om met hoge ambities uit te pakken. Wij stellen met vreugde vast dat het ruime publiek daar genoegen mee neemt. Never change a winning team dus..."

Herinneringen

"Onze mooiste herinnering dateert van die keer toen Freddy en Marc in een ludieke spurt beslechtten wie de snelste Maertens was. Freddy haalde het met miniem verschil maar belangrijker was dat het publiek kraaide van de pret."

"Onze minste herinnering overviel ons tijdens de verrégende openingseditie toen de Zwaantjes Rollers Club Zandvoorde voor animo wilde zorgen maar op de verzopen paden geen demonstratie kon brengen."

Frank Vandenbroucke

In de rand is er ook de aanwezigheid van Chantal Vanruymbeke, de mama van Frank Vandenbroucke, die de biografie van haar nimmer vergeten zoon te koop komt aanbieden. Op die manier is ook hij enigszins aanwezig.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!