Milan en Valentina Vantomme maandag in eigen Hooglede

18/05/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 16/05/18 om 14:21

Op pinkstermaandag strijden de miniemen en aspiranten in Hooglede voor de bloemen. Bij de familie Vantomme uit de Katelynestraat kijken ze al lang naar deze thuiskoers uit. Zoon Milan zal er immers bij de 12-jarige aspiranten meerijden, terwijl dochter Valentina bij de 8-jarige meisjes miniemen van start.

Milan en Valentina Vantomme maandag in eigen Hooglede

"Ik kijk al het hele seizoen uit naar de koers in Hooglede", valt de 12-jarige Milan Vantomme met de deur in huis. "Ik vind het een leuk parcours waarop iets mogelijk is. Vorig seizoen heb ik hier ook gereden en toen werd ik zesde. Het zou plezant zijn om nu eens op het podium te staan. Zeker omdat er veel familie en vrienden komen supporteren."

Eerste keer voor Valentina

Voor de 8-jarige Valentina Vantomme wordt het haar debuut voor eigen volk. "Het is mijn eerste seizoen dat ik koers, dus is het ook meteen de eerste keer dat ik in Hooglede rijd. Mijn aanpassing in het peloton is goed verlopen. Mijn eerste koersen waren moeilijk, maar ondertussen heb ik al een paar keer kunnen winnen. Hopelijk kan ik dat maandag ook voor eigen volk doen. Maar winst of verlies, het maakt niet zoveel uit. Het wordt sowieso een plezante dag", aldus de minieme, die net als haar broer voor Meubelen Gaverzicht-Matexi rijdt.

Delen

"We kijken er al het hele seizoen naar uit"

"Waarom ik voor het wielrennen gekozen heb? Ik ging altijd mee kijken naar mijn broer en vond het een leuke sport. Daarom wou ik het per se ook zelf doen. Vorige winter heb ik aan veldrijden gedaan en dat vond ik heel plezant."

Milan wil podium

Milan is ondertussen bezig aan zijn vijfde seizoen, want hij begon net als zijn zus bij de 8-jarige miniemen. "Het gaat dit seizoen de ene week beter dan de andere. Voorlopig zijn enkele vijfde en zesde plaatsen mijn beste resultaten, maar ik hoop zo snel mogelijk eens op het podium te staan. Hopelijk is dat in Hooglede al het geval."

Delen

"Ik hoop zo snel mogelijk eens op het podium te staan. Hopelijk lukt dat me in Hooglede"

"Daarnaast mik ik ook op een goede prestatie op het provinciaal kampioenschap. Al hangt veel af van het weer, want hooikoorts speelt me soms parten. Of ik veel tips geef aan mijn zus? Af en toe voor een wedstrijd, maar niet op training. Dat doen we door ons leeftijdsverschil immers apart."

Papa Davy

Door voor het wielrennen te kiezen, treden de broer en zus in de voetsporen van hun papa Davy Vantomme: "Het is plezant om te zien dat ze zich zo amuseren in de koers. Ook voor ons is het leuk dat er eens gekoerst wordt in eigen gemeente, want met de miniemen in de voormiddag en de aspiranten in de namiddag zijn het altijd lange koersdagen voor ons. Ze kijken er alvast naar uit, want het parcours passeert langs hun school."

Delen

"Zelf vond ik het ook altijd plezant om voor eigen volk te koersen"

"Zelf vond ik het ook altijd plezant om voor eigen volk te koersen. Det belangrijkste is echter dat ze zich amuseren. Zelf koersen doe ik niet meer, maar ik ga nog vaak fietsen. En op woensdag train ik samen met Milan. Een kilometer of 25, meer moet dat niet zijn op die leeftijd." (Stijn Moerman)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!