Miguel Desmet treedt in voetsporen van vader Tom en grootvader Armand

20/04/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 18/04/18 om 13:57

Armand Desmet maakte faam als meesterknecht van Rik Van Looy. Zoon Tom schopte het eveneens tot bij de profs en intussen is er ook kleinzoon Miguel, die onlangs zijn debuut maakte als 13-jarige aspirant.

"Eerst heb ik tien jaar gevoetbald bij SV Waregem", vertelt Tom. "De laatste vier matchen van de eerste ronde zat ik op de bank en besloot ik om kort daarna op 17-jarige leeftijd te stoppen. Vanaf begin januari begon ik met trainen. Ik sloot me aan bij 'Atlas' (het huidige Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT). Zowel op de ploegtrainingen bij de nieuwelingen als bij de juniores moest ik in het begin de rol lossen. Maar na een aantal weken liep het vlotter. Ik combineerde het wielrennen met een parttimejob als onderhoudsman in het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut van Waregem. In de namiddag ging ik dan trainen. Het verzette wel mijn gedachten om in de voormiddag eerst te werken."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!