Middelkerke organiseert de komende jaren 7 Belgische kampioenschappen

23/01/18 om 20:15 - Bijgewerkt om 20:15

In centrum De Branding in Middelkerke werd dinsdagavond '18 BKM 22' voorgesteld, dit staat voor '2018 Belgisch kampioenschap Middelkerke 2022'.

Middelkerke organiseert de komende jaren 7 Belgische kampioenschappen

vlnr: Jean-Marie Sercu, Dorine Strybol, Filip Bailleul, Jana Romel Opstaele, Freddy Maertens, Bart Bouton, Peter Germonprez en Luc Verschueren. © Foto Coghe

Middelkerke organiseert zaterdag 27 januari het Belgisch kampioenschap strandrace. Het is de eerste titelstrijd van een lange reeks in de kustgemeente. Die reeks wordt zondag 26 juni 2022 afgesloten wordt met het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg. Zeven BK's werden er dinsdagavond voorgesteld in cultureel centrum De Branding.

"Middelkerke heeft al jarenlang een band met het wielrennen", stelde burgemeester Janna Rommel-Opstaele. "Onze gemeente is startplaats voor de Driedaagse De Panne-Koksijde en de Driedaagse van West-Vlaanderen, onze Duinencross is opgenomen in het kransje van de Superprestigecrossen en daarnaast hebben we nog een dernycriterium in Lombardsijde. Deze reeks nationale kampioenschappen is toch iets heel speciaal. Voor het parcours van de wedstrijden op de weg is het nog wat uitkijken. Daar zal de komende weken ernstig werk van gemaakt worden. We willen ook zo veel mogelijk de sportclubs en andere verenigingen betrekken bij de evenementen."

Delen

De wind, die aan de kust fel tekeer kan gaan, moet men sowieso in de titelstrijd betrekken

"Er is nog tijd, zelfs nog vier jaar, om dat parcours uit te stippelen, maar het mag wel iets moois worden", verklaarde Freddy Maertens, peter van de kampioenschappen in Middelkerke. "Ik denk daarbij aan de Koninklijke Baan. De wind, die aan de kust fel tekeer kan gaan, moet men sowieso in de titelstrijd betrekken. Er zijn in Middelkerke voldoende mogelijkheden om er een knappe wedstrijd van te maken."

Aan de strandrace nemen onder andere Timothy Dupont, Jérôme Baugnies en Guillaume Van Keirsbulck deel. De wedstrijd wordt op gang geschoten om 14.30 uur en wordt op het strand van Westende gereden ter hoogte van surfclub De Kwinte. De aankomst ligt wat verderop aan de Calidris.

De Belgische kampioenschappen:

27 januari 2018: BK strandrace

14 en 15 juli 2018: BK trial

28 juni 2019: BK tijdrit elite mannen en vrouwen

31 mei 2020: BK wegrit junioren, vrouwen en elite zonder contract

17 en 18 juli 2021: BK trial

8 en 9 januari 2022: BK veldrijden

26 juni 2022: BK wegrit mannen en vrouwen

(GC/BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!