Michael Vanthournout en Gianni Vermeersch in top vijf in Niel

Michael Vanthourenhout. (Foto Belga) © (Foto Belga)
Redactie KW

Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions) heeft zaterdag de Jaarmarktcross in Niel gewonnen. De ex-Europese kampioen haalde het afgescheiden van Laurens Sweeck en de Nederlander Corné van Kessel. Toon Aerts volgt zichzelf op als eindlaureaat van deze cross waar wereldkampioen Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Lars van der Haar niet aan de start kwamen

Het was Michael Vanthourenhout die een blitzstart nam. De West-Vlaming sloeg al vrij snel een kloof op het zestal met Toon Aerts, Tim Merlier, Tom Meeusen, Gianni Vermeersch, Kevin Pauwels en de Nederlander Corné van Kessel. Net voor halfkoers bundelden de Telenet-Fidea Lionsploegmakkers Toon Aerts en Corné van Kessel de krachten en gingen op zoek naar de eenzame leider. Achter dit duo was Laurens Sweeck ondertussen opgeklommen naar de vierde plaats mede omdat Tim Merlier af te rekenen kreeg met een afgebroken ketting en zo een tijdlang moest lopen naar de materiaalpost om een nieuwe fiets te gaan ophalen. Toon Aerts liet van Kessel in de steek en repte zich alleen naar Vanthourenhout.

Op iets meer dan drie ronden van het einde zonderde de ex-Europees kampioen zich ook af van Michael Vanthourenhout en kon zo aan de laatste twee ronden beginnen met een voorsprong van 21 seconden op Vanthourenhout en 30 seconden op het duo Laurens Sweeck met Corné van Kessel. Tom Meeusen volgde op 50 seconden. Toon Aerts bleef zijn voorsprong opbouwen zodat enkel de strijd voor de tweede plaats nog spanning opleverde. Bij Michael Vanthourenhout was het beste er helemaal af en hij werd in de laatste kilometer voorbij gesneld door Corné van Kessel en Laurens Sweeck. Aerts mocht net als het jaar daarvoor uitgebreid het zegegebaar maken en volgt zichzelf op als eindlaureaat van de Jaarmarktcross. Sweeck kon van Kessel in de strijd voor de dichtste ereplaats achter zich houden.

(Belga – Foto Belga)