Michael Vanthourenhout wordt derde in Soudal Classic-cross in Leuven

07/01/18 om 17:29 - Bijgewerkt om 17:28

Corné van Kessel heeft zijn tweede overwinning van het seizoen beet. Na zijn zege in de Soudal Classics in Hasselt mocht de Nederlander ook juichen in Leuven. Hij haalde het voor de Fransman Clément Venturini en Michael Vanthourenhout.

Michael Vanthourenhout wordt derde in Soudal Classic-cross in Leuven

Michael Vanthourenhout stond mee op het podium. © Belga

Geen Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Toon Aerts en Laurens Sweeck aan de start in Leuven wegens een stage in het buitenland. Ook Lars van der Haar was niet van de partij wegens een blessure en ziekte, dus was het aan de anderen om te mikken op het hoogste schavotje.

Het was de Fransman Venturini, voor het eerst in een cross op Belgische bodem aan de start, die zich al meteen toonde, maar hij moest wat gas terugnemen en het commando aan anderen over laten. Corné van Kessel, Kevin Pauwels en Thijs Aerts namen de kop, samen met de Fransman.

Eli Iserbyt werd vijfde.

Eli Iserbyt werd vijfde. © Belga

Toen van Kessel versnelde konden enkel Venturini en Pauwels zijn spoor volgen, maar door een foutje in de technisch zone verloor Pauwels zijn koppositie en viel hij terug bij ploegmaat Vanthourenhout. Wat later zou ook de Fransman een gaatje moeten laten na een valpartij en zag hij ook nog eens het duo van Marlux-Bingoal voorbij snellen. Venturini knokte zich opnieuw voorbij Pauwels en Vanthourenhout en reed uiteindelijk naar een tweede plaats. Vanthourenhout werd derde, goed voor zijn vijfde podiumplaats van het seizoen. Eli Iserbyt eindigde als vijfde, Gianni Vermeersch werd zevende.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!