Michael Vanthourenhout op het podium in Hamme

26/11/17 om 16:54 - Bijgewerkt om 17:26

Mathieu van der Poel heeft zondag in de schaduw van de Mirabrug in Hamme de Flandriencross, de derde manche van de DVV verzekeringen trofee, gewonnen. De Nederlander haalde het na een solo die hij opzette halfweg de eerste ronde. Wout van Aert werd tweede op een halve minuut. Michael Vanthourenhout legde beslag op de laatste podiumplaats voor de Nederlander Corné van Kessel en Tom Meeusen. Mathieu van der Poel verstevigt met deze zege, de vijftiende al dit seizoen, zijn leiderspositie in het regelmatigheidscriterium.

Michael Vanthourenhout op het podium in Hamme

© BELGA

Het was Laurens Sweeck die meteen het hele pak op sleeptouw nam. De rest volgde gezwind. Net voor de trappenpartij, bijna halfweg de eerste ronde, versnelde Mathieu van der Poel. De Nederlander sloeg meteen een kloof en trok de tweede ronde in met een voorsprong van 10 seconden op Wout van Aert, Laurens Sweeck, Tim Merlier, Toon Aerts, Tom Meeusen, Michael Vanthourenhout, Kevin Pauwels en de Nederlander Corné van Kessel.

Een slipper met een valpartij tot gevolg van Mathieu van der Poel zorgde even voor consternatie maar de Nederlander sprong onmiddellijk weer op de fiets en zag dat hij bij het ingaan van de derde ronde al 17 seconden voor het achtervolgende achttal reed. Ook Corné van Kessel sloeg tegen de vlakte nadat hij in aanvaring kwam met een onvoorzichtige toeschouwer die zijn arm uitstak. Ook Toon Aerts kende pech want net voordien was hij lek gereden en moest de materiaalpost indraaien. Wout van Aert trok halfcross alleen op jacht naar Mathieu van der Poel.

Michael Vanthourenhout op het podium in Hamme

© BELGA

Op drie ronden van het einde reed de wereldkampioen 13 seconden achter de Europese kampioen. Michael Vanthourenhout volgde op 22 seconden. Wat verderop volgden Kevin Pauwels, Tom Meeusen, Tim Merlier, Laurens Sweeck en Corné van Kessel. Mathieu van der Poel geraakte echt op ritme en meteen werd duidelijk dat er opnieuw niets te doen was aan de suprematie van de Nederlander. Wout Van Aert consolideerde zijn tweede plaats terwijl Michael Vanthourenhout met verve zijn derde plaats verdedigde.

Michael Vanthourenhout op het podium in Hamme

© BELGA

De derde plaats stemde Michael Vanthourenhout tevreden. "In Zeven ging het ook niet slecht en ik hoopte vandaag opnieuw goed te zijn", meldde de Wingenaar. "Het doet deugd om nog eens op het podium te staan en bovendien is dit toch wel een belangrijke cross. De conditie is de laatste drie weken alsmaar in stijgende lijn gegaan. Deze wedstrijd ligt me wel, zeker met die technische passages in de omloop. Ik voelde van bij de start dat ik mee kon met Wout van Aert maar gaandeweg verloor ik kracht en moest ik nog alles geven om derde te worden. Ook ik trek op stage naar de zon en ga daar verder aan mijn conditie schaven", stelde Michael Vanthourenhout.

(Belga - foto's Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!