Michael Vanthourenhout niet sterk genoeg in zesde manche DVV Verzekeringen Trofee

28/12/17 om 16:22 - Bijgewerkt om 19:46

Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) pakte donderdag zijn eerste zege ooit in Loenhout. De Nederlander hield Wout van Aert en Toon Aerts af en vergroot zo zijn voorsprong in de tussenstand van het klassement. Het was voor Van der Poel zijn twintigste zege van het seizoen.

Michael Vanthourenhout niet sterk genoeg in zesde manche DVV Verzekeringen Trofee

Op de foto zien we Wout Van Aert en Mathieu Van Der Poel, die voor het eerst kon winnen in Loenhout. © BELGA

De openingsfase in Loenhout werd gekruid door een sterk zestal, waaronder twee West-Vlamingen. Certitudes Van der Poel en Van Aert kregen het gezelschap van Michael Vanthourenhout uit Brugge, Toon Aerts, Corné van Kessel en Tim Merlier. Lars van der Haar had zijn start compleet gemist en reed ergens halverwege het pak.

Halverwege de cross trok Van der Poel door en het gat was meteen geslagen. Zijn voorsprong groeide al snel tot twintig seconden en in de achtergrond reed Van Aert, eveneens solo, naar de tweede stek. Toon Aerts werd derde, voor Tim Merlier en Michael Vanthourenhout.

Voor Van der Poel was het zijn vijfde zege in zes DVV Trofee-manches. Enkel de eerste manche, in Ronse, was voor zijn landgenoot Van der Haar.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!