Michael Vanthourenhout hoopt op top vijf, misschien een podium

02/02/18 om 15:35 - Bijgewerkt om 15:33

Michael Vanthourenhout won bij de beloften twee keer op het parcours in Valkenburg, in 2013 en 2014. Telkens verwees hij Wout van Aert toen naar een tweede plaats. "Dat was toen", zegt hij aan de vooravond van het WK in Valkenburg. "Intussen zijn de verhoudingen wel veranderd."

Michael Vanthourenhout hoopt op top vijf, misschien een podium

Michael Vanthourenhout. © BELGA

Vanthourenhout werd ook nog eens derde bij de heren elite in Valkenburg in 2016. Toen won Mathieu van der Poel. "En hij is ook nu dé grote favoriet", meent de West-Vlaming. "Ook al onderging het parcours veel wijzigingen, toch moet je hem na zo'n seizoen aanduiden als dé topfavoriet. Het is een eerlijk parcours waar de beste renner zal winnen."

"Ik dicht ook Wout veel kansen toe", aldus Vanthourenhout. "Hij heeft de goede vorm te pakken en moet hopen dat hij bij een snelle opener van Mathieu meteen mee is. Dan wordt het een strijd van man tegen man. Mathieu zal van bij de start druk zetten, wij moeten als Belgisch team ervoor zorgen dat hij geen kloofje slaat. Veel meer hulp kunnen we Wout niet bieden, maar we gaan wel ons best doen."

Vanthourenhout heeft zelf geen topseizoen achter de rug. "Mijn voorbereiding was verstoord door knieproblemen en dat haal je gewoon niet meer in tijdens de crosswinter", legt hij vrijdag uit. "Ik kijk al verder vooruit, naar volgend jaar, en hoop gewoon nog het beste te maken van dit WK. Het podium? Dat zal moeilijk worden. Ik hoop op top vijf en dan is het podium natuurlijk niet ver, maar dan moet je geluk hebben. Met die grote twee kan ik niet wedijveren en daarna ligt het veld open. Een medaille op het WK zou wel mooi staan op het palmares, maar we zijn met veel om voor die derde plaats te knokken."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!