Michael Vanthourenhout: “Blij dat ik nog eens op podium sta”

© BELGA
Redactie KW

Michael Vanthourenhout heeft zijn derde podiumplaats beet dit seizoen. Na een derde stek in de Wereldbeker in Iowa en de Bricocross in Ronse werd hij tweede in de Koppenbergcross.

Het was geleden van de Bricocross op 7 oktober dat de Wingenaar nog eens naar het publiek mocht zwaaien vanop het podium. “Ik kan leven met die tweede plaats“, stelde hij, “Toon wist iedere keer het verschil te maken op het steilste stuk van die Koppenberg. Ik moest daarna telkens een gaatje dichten en dat zijn krachten die ik op het eind te kort kom voor de zege.”

Vanthourenhout begon nog wel als eerste aan die laatste passage van de Koppenberg, maar daar toonde Aerts andermaal dat hij het snelst bergop reed. “Ik probeerde wel, maar hij was gewoon sterker”, vertelde Vanthourenhout. “Ook Wout kwam me nog voorbij op dat steile stuk, maar gelukkig vond ik nog iets in de tank en beende ik hem nog bij. Het doet deugd om nog eens op het podium te staan na enkele mindere resultaten. Ik kijk uit naar het EK zondag in Rosmalen. Daar gaan we met de Belgische ploeg streven naar het hoogste.”

(Belga – foto Belga)