Michael Vanthourenhout blij dat hij cross in Leuven kon afwerken zonder pech

07/01/18 om 23:59 - Bijgewerkt om 23:59

Michael Vanthourenhout moest vorige week nog afstappen in Baal nadat hij onzacht in aanraking kwam met één van de balkjes. Er werd gevreesd voor een breuk, maar de renner van Marlux-Bingoal kwam er al bij goed van af en liep enkel een kneuzing op aan de hand. "Eigenlijk had ik weinig last van mijn hand", stelde hij, "ik ben al lang blij dat ik nog eens een podiumplaats haal."

Michael Vanthourenhout blij dat hij cross in Leuven kon afwerken zonder pech

Michael Vanthourenhout. © Belga

In Leuven haalde de renner zondag zijn vijfde podiumstek van het seizoen, maar het was wel al van de Flandriencross op 26 november geleden dat hij die ervaring nog eens mocht meemaken. Dus toonde hij zich na afloop meer dan tevreden. "Door een mindere start was ik op achtervolgen aangewezen", klonk het bij de West-Vlaming, "op zo'n snel parcours is het dan niet gemakkelijk om veel plaatsen goed te maken. Toen ik dan toch vooraan kwam, waren Corné van Kessel en Clément Venturini al weg."

Hij knokte zich nog naar een derde stek en dat was toch een opsteker na de pech eerder in Diegem en ook in Baal. "Ik had iedere keer goede benen, maar kon me niet tonen. Ik ben al blij dat ik eens een wedstrijd kon afwerken zonder pech en ik pak nog een podiumplaats en dat is toch wel belangrijk voor onze sponsors, zeker in een televisiecross."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!