Michael Vanthourenhout behaalt eerste BK-medaille bij elite

© (Foto Belga)
Redactie KW

“Meer dan brons zat er niet in”, zei Michael Vanthourenhout na afloop van het BK veldrijden in Kruibeke. “Wout van Aert en Toon Aerts reden een pak sneller op dit lastige parcours.”

Michael Vanthourenhout toonde zich de voorbije weken één van de meest constante renners in het veld en gold vooraf als één van de outsiders voor het BK. Uiteindelijk pakte hij brons, zijn eerste medaille op een BK, ondanks wereld- en Europese titels bij de jeugd. “Hier moet ik tevreden mee zijn”, zegt hij. “Ook al finishte ik op ruim twee minuten. Dit was het hoogste haalbare vandaag. Meer zat er echt niet in.”

Nochtans nam Vanthourenhout een heel goede start. “Misschien ging ik iets te voortvarend van start”, gaf hij aan. “Ik wilde voor afscheiding zorgen, maar het ging wel snel en ik kon dat tempo niet aanhouden.”

Aerts en Van Aert muisden er vanonder. Vanthourenhout reed op plek drie, ploegmaat Iserbyt op plek vier. “Wout en Toon waren gewoon veel sterker. Ik kon hen niet volgen. Dit parcours was ook slopend. Iedere ronde werd het lastiger en op het eind was het meer lopen dan fietsen. Het was echt zeer lastig en ik moet blij zijn dat ik hier een bronzen medaille uit de brand sleep.”

(Belga)