Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT blijft groeien en bloeien

Het bestuur en de omkadering van Meubelen Gaverzicht-Glascentra. Op de eerste rij herkennen we onder meer voorzitter Thomas Debrabandere, erevoorzitter Walter Coucke en jeugdproduct Julien Vermote. © vdb
Redactie KW

Meubelen Gaverzicht-Glascentra Cycling Team beleeft gouden tijden, zoveel is zeker. De Deerlijkse traditieclub van erevoorzitter Walter Coucke, waar onder meer profrenner Julien Vermote (Dimension Data) de jeugdrangen doorliep, koppelt kwantiteit aan kwaliteit. “We willen in alle categorieën ons woordje meespreken”, zegt voorzitter Thomas Debrabandere.

Met 164 renners verdeeld over alle leeftijden is de Deerlijkse club, die weer het gouden label voor zijn jeugdwerking kreeg van de Wielerbond, een echt buitenbeentje. “Iedereen van zeven tot 24 jaar kan bij ons aansluiten. En het maakt niet uit hoe getalenteerd men is: iedereen krijgt gelijke kansen.”

Tijdens de voorstelling voerden alle renners een act op. De nieuwe jeugdige aanpak werd vorig jaar al ingezet. “We hebben gedurende drie jaar hard gewerkt om ons een jonger imago aan te meten. In die periode hebben we ook en vooral veel geïnvesteerd. Zo beschikken we over zeven gediplomeerde trainers en zeven wagens. En al die inspanningen renderen. Onze club blijft maar groeien, in alle geledingen.”

We hebben gedurende drie jaar hard gewerkt om ons een jonger imago aan te meten

“Onze renners kunnen hier terugvallen op een goede omkadering. Er staat een heel team aan gemotiveerde en ervaren medewerkers klaar voor hen. Ze krijgen ook een mooi wedstrijdprogramma voorgeschoteld. Mijn standpunt is dat er in het huidige bestel van het jeugdwielrennen nog te gemakkelijk gekozen wordt voor een transfer. Een overstap is nochtans niet altijd de juiste oplossing voor een jonge renner”, stipt gewezen renner Debrabandere aan.

Familieclub

Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT wil zich bovenal als familieclub profileren. Resultaten zijn belangrijk, maar niet het allerbelangrijkste. Iets wat profrenner Julien Vermote beaamt. “KSV Deerlijk is de ploeg van mijn hart. Ik ben hier destijds beginnen koersen. Maar op jonge leeftijd mag het inderdaad niet om resultaten op zich gaan. Belangrijker is het plezier om te koersen.”

Opmerkelijk is dat de miniemen en aspiranten een peter kregen toegewezen. “Dit heeft een symbolische waarde”, aldus Debrabandere. “Onze jongste renners kijken op naar de beloften en eliterenners zonder contract. Maar anderzijds zien de oudere renners dan weer vanwaar zij komen en dat plaatst hen met de voetjes op de grond.” (MVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier