Maxime Vantomme en zijn Leonie vormen een opmerkelijke (wieler)tandem

23/03/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 21/03/18 om 16:28

Hij is één van de langst dienende West-Vlaamse profs in het wielerpeloton. Zij koerst sinds vorig jaar ook in competitie en is beroepsmatig als marketing manager aan de slag bij het bedrijf dat hoofdsponsor is van de ploeg waarvoor hij momenteel uitkomt. Maxime Vantomme (32) en Leonie Vanderjeugt (26) vormen een opmerkelijke tandem, op en naast de fiets. "Ik zou niet willen dat Leonie haar carrière voor mij stopzet."

We zijn al de derde zaterdag van maart, maar een bijtend koude noordooster teistert Wervik en omstreken. Daar heeft Maxime Vantomme vandaag gelukkig geen last van. Daags na de Handzame Classic - de ingeweken Zillebekenaar werd er 42ste - volstaat een uurtje op de rollen. Freewheelend. Hij is niet alleen. Zijn vriendin Leonie Vanderjeugt heeft na een drukke werkweek nood aan decompressie en vergezelt hem. Rollen naast rollen, fiets naast fiets en de televisie binnen oogbereik. Normaal had Leonie, die vorig jaar met succes bij de nevenbonden debuteerde, een week eerder in Oostduinkerke haar eerste koers ooit bij de dames elite gereden maar dat plan ging finaal niet door. "Mijn licentie was nog niet in orde. En met mijn nieuwe job is het momenteel ook moeilijk om een evenwicht te vinden. Ik moet echt in mijn agenda zetten: op die dag van dat uur tot dat uur trainen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!