Maxim Vanluchene crost zaterdag zo goed als voor eigen volk

Maxim Vanluchene sukkelt wat met zijn rug: " (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Het veldritseizoen is al enkele weken weer aan de gang en dat is niet anders voor Maxim Vanluchene. Zaterdag mag hij zich nog eens laten zien voor eigen volk in de Berencross in Meulebeke.

“Meulebeke is inderdaad een cross, waar ik telkens naar uitkijk. Er komt altijd veel techniek aan te pas en als het geregend heeft, kan het ook vuil zijn. Kortom, een cross zoals ik het graag heb. De afgelopen seizoenen heb ik er telkens goed gereden, ik hoop dat het dit opnieuw zo zal zijn. Met een plaats bij de eerste vijftien zou ik wel tevreden zijn, al mag het natuurlijk altijd iets beter”, aldus de tweedejaarsjunior.

“Met een plaats bij de eerste vijftien ben ik tevreden, maar beter mag ook”

Zondag staat hij ook nog aan de start in Moerkerke, de tweede manche van de Vlaamse Cyclocross Cup, om er zijn klassement te verdedigen.

“Het zou mooi zijn als ik eens het eindklassement kon winnen. De vorige drie jaren eindigde ik telkens tweede, dan mag die eerste plaats nu ook wel eens komen. In de eerste manche in Knesselare werd ik zevende, het levert me dus al een mooie uitgangspositie op. Als ik in iedere cross van de VCC binnen de top vijf kan eindigen, moet het wel mogelijk zijn om eindwinst te pakken.”

Niettegenstaande de renner van Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT erg gemotiveerd is, waren de resultaten dit seizoen nog niet honderd procent zoals verhoopt.

Rugproblemen

“De laatste weken ben ik wat op de sukkel met een ontsteking in m’n rug. Dat belet me om m’n volle kracht kwijt te kunnen en dat vertaalt zich natuurlijk in de resultaten. Een drietal jaar geleden ben ik eens gevallen en ik heb toen een pedaal in mijn onderrug gekregen.”

“Sindsdien heb ik geregeld tot vaak wat last van m’n rug. Nu ben ik bezig met kine, het lijkt wel wat beterschap te brengen. Ik hoop dat we het probleem uiteindelijk volledig van de baan krijgen.”

Zoals de meeste crossers heeft ook Maxim deze zomer als voorbereiding een aantal maanden op de weg gekoerst.

“Ik mag wel terugblikken op een geslaagde voorbereiding. Bijna al m’n wegwedstrijden heb ik uitgereden, behalve enkele waarin mijn rug me weer wat parten begon te spelen. Ik reed ook een paar top twintig plaatsen bijeen, dus ik ben er best tevreden mee”, aldus de leerling houtbewerking aan het VTI Tielt.

Acht jaar oud

De Oostrozebekenaar vond de weg naar het wielrennen toen hij acht jaar was, deels onder impuls van zijn grootvader Walter Van Betsbrugge, zelf oud-wielrenner. Toen Maxim tien jaar werd, begon hij zich ook op veldrijden toe te leggen. Zijn mooiste cross reed hij in Berlare als tweedejaarsnieuweling, hij eindigde er als vijfde op een erg mooie, technische omloop. (RRK)