Matthias Legley wil in het nieuwe seizoen zo snel mogelijk zijn goede conditie verzilveren

Redactie KW

Matthias Legley hoopt dat hij dinsdag 27 februari zijn seizoen officieel kan openen in Le Samyn, de eerste Waalse profkoers van het nieuwe seizoen. “Ik sta te popelen om in competitie te komen, want ik ben beter in vorm dan een jaar geleden”, vertelt de hardrijder van Sovac-Natura4Ever.

Afgelopen weekend pikte Legley al de clubkampioenschappen in Emelgem-Izegem en Meulebeke mee. Zaterdag miste hij de goede ontsnapping. Daags nadien was hij goed voor de zevende prijs in de thuishaven van wielerploeg De Molenspurters. “Ik voelde me goed”, zegt Legley. “En eigenlijk had ik dat ook wel verwacht. Ik kende een winter zonder ziekte of blessures. Het was een voorbereiding uit het boekje.” Hoewel zijn continentale ploeg Sovac-Natura4Ever (van de gewezen Waalse profrenner Geoffrey Coupé) al enkele koersen (onder meer in Frankrijk en Algerije) afwerkte, kreeg de Waregemnaar nog geen selectie in de bus. “Het is jammer dat ik nog niet mocht rijden, maar lang zal dat nu wel niet meer duren. We kunnen een mooi programma afwerken. Of het nu in Afrika of in België is, ik geef me telkens voluit. Ik ben nog altijd op en top gemotiveerd.”

“Ik hoop nog steeds de belangstelling van een profploeg te wekken”

Legley, vorig jaar heel succesvol op Afrikaanse bodem, kreeg geen profkans. “Ik heb geen ploegen gehoord. Maar desondanks blijf ik er voor gaan. Ik hoop nog steeds de belangstelling van een profploeg te wekken. Omdat ik binnenkort weer naar het buitenland zal trekken, valt mijn sport niet te combineren met een job. Ik blijf nog een seizoen alles op de koers zetten. Wielrennen is een sport die veel trainingsuren vergt. Wie wil presteren, moet er gewoonweg alles voor doen en laten.”

Davide Rebellin

Veel contact met zijn ploegmaats, onder wie de Italiaanse veteraan Davide Rebellin, had Legley nog niet. “We hebben geen ploegstage afgewerkt. Het is dan ook moeilijk om in te schatten waar ik sta tegenover mijn kompanen. Ik heb er geen moeite mee om in mijn eentje te trainen, maar ik heb wel de ploegtrainingen van Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT afgewerkt. Daar heb ik gemerkt dat het snor zit met mijn conditie. Ik hoop de lijn van vorig seizoen te kunnen doortrekken. Nog steeds ga ik met volle overtuiging trainen. Ik hoop dat de resultaten snel volgen”, aldus nog de 27-jarige Legley.

(MVH)