Mathieu Willemyns boekt in Lichtervelde eerste seizoenszege

Mathieu Willemyn verzamelde eerder dit seizoen al een handvol toptienplaatsen. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Afgelopen weekend pakte Mathieu Willemyns (28) in Lichtervelde zijn eerste zege van het seizoen. Hij moest er langer op wachten dan vorig seizoen, maar maakt zich geen zorgen.

“Ik voelde al van bij het begin van de wedstrijd dat het gevoel heel goed zat. Ik was meteen mee in de eerste groep en had voortdurend de indruk dat het voor mij wat sneller mocht gaan, het was trouwens de eerste keer dit seizoen dat ik dit gevoel had. Dan ben ik na een tweetal ronden vol doorgegaan en heb mijn voorsprong stelselmatig kunnen uitbouwen.”

Factor geluk

“Ik ben natuurlijk tevreden met mijn eerste overwinning van het seizoen, misschien toevallig op de plaats waar ik vorig jaar ook al won, al was het toen wel al mijn zesde zege. Ik maakte me er eigenlijk nog geen zorgen in dat de overwinning tot voor kort wat uitbleef. Ik wist dat de conditie goed was en dat het waarschijnlijk deels van geluk zou afhangen.”

De vorige weekends stond Mathieu al op het podium in Brakel-Elst, werd vierde in Zarren-Kortemark en verzamelde al een handvol toptienplaatsen. Die overwinning komt dus ook niet geheel onverwacht. “Het is nu de bedoeling om die goede conditie wat door te trekken. Misschien kan ik de komende weken nog wel eens een overwinning pakken. De volgende crossen worden wellicht iets zwaarder, maar dat is niet echt een nadeel voor mij. Als de vorm er is, dan kan ik op zowat elk parcours voor een mooi resultaat gaan.”

Misschien komt de topvorm wat later

“Ik hoop ook een goed BK te rijden, al heb ik geen specifieke uitslag in mijn gedachten. Ik wil er achteraf gewoon een goed gevoel aan kunnen overhouden. Op de nationale titel hoef ik alvast niet te rekenen, daarvoor zijn er al andere kandidaten genoeg. De voorbije jaren was ik telkens wel wat minder op het BK, maar toen was ik ook al vroeger op het seizoen in topconditie. Misschien komt die topvorm nu gewoon wat later en kan ik die rekken tot aan het BK”, aldus de renner van DL Chemicals-Ruwomat, de club die hij ook volgend jaar zal vertegenwoordigen.

Balegem

Jaarlijks werkt hij ook een 15-tal wegwedstrijden af, puur in functie van het veldrijden. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij die traditie ook deze zomer in ere houden. Dit weekend staat de 28-jarige schrijnwerker aan de start in het Oost-Vlaamse Balegem, waar het sowieso een zware cross zal worden. “Ook zonder regen of modder zal het klimwerk daar al voor een harde wedstrijd zorgen, dus het hoeft niet extra te gaan regenen”, besluit Mathieu. (RRK)