Mathieu van der Poel wint in Diegem, Michael Vanthourenhout zwalpt en wordt elfde

30/12/17 om 22:39 - Bijgewerkt op 31/12/17 om 13:05

Mathieu Van der Poel (Beobank-Corendon) heeft zaterdag voor de vierde keer als prof de Superprestige van Diegem gewonnen. Wout van Aert, die nochtans een goede start kende, werd op 55 seconden tweede. Laurens Sweeck vervolledigde de top drie.

Mathieu van der Poel wint in Diegem, Michael Vanthourenhout zwalpt en wordt elfde

Michael Vanthourenhout werd elfde. © Belga

Onder het Diegemse kunstlicht kwam Van der Poel vroeg in de wedstrijd ten val. Wereldkampioen Wout van Aert profiteerde en pakte de leiding. Een sterke Van der Poel begon al snel aan zijn inhaalmanoeuvre en vond in de derde ronde het wiel van Van Aert. De Nederlander slaagde erin een kloof te slaan en kon zo de Superprestige van Diegem voor de vierde maal op rij achter zijn naam schrijven.

Op het einde van de cross was er een opvallend beeld toen Michael Vanthourenhout zijn motor helemaal had opgeblazen. Hij zwalpte plots over het parcours. Vanthourenhout lag nochtans op een vierde plaats. Hij eindigde als elfde. Gianni Vermeersch moest opgeven na een val.

In het klassement is Wout van Aert (86 punten) nog steeds de leider. Hij voelt echter de hete adem van Van der Poel (2e met 85 punten) in zijn nek.

Thomas Joseph. (Foto Belga)

Thomas Joseph. (Foto Belga) © BELGA

Thomas Joseph uit Kemmel werd derde in de cross voor beloften.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!