Mathieu van der Poel blijft ongenaakbaar in Wereldbeker

19/11/17 om 15:55 - Bijgewerkt om 15:55

Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) heeft zondag de Wereldbekermanche veldrijden in het Deense Bogense op zijn naam geschreven.

Mathieu van der Poel blijft ongenaakbaar in Wereldbeker

Mathieu Van Der Poel in actie. © Belga

Halfweg koers schudde de Nederlandse en Europese kampioen Toon Aerts van zich af om zo richting de zege te soleren, zijn vierde op rij dit seizoen in de Wereldbeker, waarin hij met het maximum van de punten ongenaakbaar aan de leiding staat.

Van der Poel zag nochtans zijn voorbereiding verstoord door een blessure die hij opliep tijdens de Superprestigecross van vorige week in Gavere-Asper. Maar de Nederlander leek niet al te veel hinder meer te ondervinden van de hechtingen aan zijn rechterknie en net als in Iowa, Waterloo en Koksijde reed hij ook in Denemarken de concurrentie aan diggelen. Wereldkampioen Wout van Aert klopte een achttal seconden later Aerts in een sprint om de tweede plaats. Lars van der Haar werd op 47 seconden vierde. Michael Vanthourenhout werd negende.

De komende Wereldbekermanche wordt komend weekend in het Duitse Zeven gereden.

(Belga)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!