Mateo Vandamme start op paasmaandag in eigen Wevelgem

30/03/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 28/03/18 om 12:31

Vorige zondag zorgden de beste wielerprofs voor spektakel in Wevelgem. Komende maandag wordt er opnieuw gekoerst, maar nu door jongens die timmeren aan de weg. Mateo Vandamme (12) is zo iemand. De Wevelgemnaar begint voor eigen volk aan zijn tweede seizoen bij de aspiranten. "Mijn ambitie is om dit seizoen zoveel mogelijk toptiennoteringen te behalen en misschien eens op een podium te staan", geeft Mateo aan.

"Gent-Wevelgem is mijn favoriete wedstrijd", opent Mateo gepassioneerd. "Ik zie de renners dan ook passeren voor de deur. Ik heb onder andere Greg Van Avermaet herkend. Wat een renner! Zijn aanvallende manier van koersen spreekt me aan. Zo wil ik het ook doen" Net als de topper van BMC komt Mateo uit een echt wielernest. Opa René Vandriessche, zelf ooit renner, heeft intussen vier koersende kleinkinderen. "Ja, ik heb drie neven die aan wielrennen doen. Stan Dewulf, belofte bij Lotto-Soudal, is ongetwijfeld de meest gekende. Misschien dat hij volgend jaar wel profrenner w...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!