Louis Verhelst (28) stilaan weer in vorm

Redactie KW

Voor Louis Verhelst kwam 2018 heel traag op gang. Tot halverwege mei droeg de ex-profrenner van Cofidis nog de gevolgen van een eerder simpele val op de piste eind november. Intussen begint hij echt wel in vorm te komen, maar staat het geluk nog altijd niet echt aan zijn kant.

“Aan de val was er eigenlijk niet veel speciaals, in een sprintje schoot ik simpelweg uit mijn klikpedaal. Dat leverde me wel een litteken op dat me tot ver in het seizoen parten heeft gespeeld. Pas halverwege mei kon mijn seizoen echt beginnen, maar in de maanden mei en juni moest ik vooral opbouwen, want ik had nog te weinig basis. Toch kon ik in de slotrit van de Ronde van de l’Oise een zesde plaats meepikken, wat me al wat hoop gaf. In juli begon het echt beter te gaan, maar ik mankeerde toch nog wat basis, waardoor ik op het einde soms te maken kreeg met krampen.”

“Ik denk dat ik de goede vorm nu wel te pakken heb, maar het geluk staat toch niet altijd aan mijn kant”

“Ik denk dat ik de goede vorm nu wel te pakken heb, maar het geluk staat toch niet altijd aan mijn kant. Twee weken geleden was ik in de Great War Remembrance Race nog mee in de goede ontsnapping, maar reed ik voor het duo Monteberg-Kemmelberg lek. Aan de voet kwam ik weer aansluiten, maar die inspanning bekocht ik wat later. Het was nog zo’n 30 kilometer tot de aankomst en ik ben nog binnen de minuut op de winnaar aangekomen, ik was dus wel redelijk in vorm. Zaterdag kende ik nog meer tegenslag in de Antwerp Port Epic, een wedstrijd over 32 km kasseien en 30 km onverharde wegen. Maar liefst vijf lekke banden kreeg ik te verwerken. Ik voel me nochtans echt wel goed de laatste weken. Als het in de komende wedstrijden nu ook nog eens zou willen meezitten, hoop ik toch nog een paar mooie uitslagen te kunnen rijden”, aldus de elite zonder contract van Tarteletto-Isorex.

Druk programma

Er wacht de Anzegemnaar nog een druk programma. Morgen rijdt hij de interclub in Nieuwkerken-Waas, woensdag de GP Wallonie en vrijdag het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp. “Die laatste koers ligt mij wellicht het best, vooral als er wat wind is. In de GP Wallonie zal ik vooral mijn ploegmaats helpen, want voor mezelf is het parcours er net iets te zwaar.” (RRK)

Louis Verhelst (28) stilaan weer in vorm
© Gautier Demouveaux / Icon Sport