Lotto Soudal start met drie West-Vlamingen in Tirreno-Adriatico

06/03/18 om 12:19 - Bijgewerkt om 12:18

Lotto Soudal is met zes Belgen in zijn zevenkoppige selectie afgezakt naar de Tirreno-Adriatico, die woensdag van start gaat met een ploegentijdrit.

Lotto Soudal start met drie West-Vlamingen in Tirreno-Adriatico

Jens Keukeleire staat woensdag aan de start van de rittenkoers. © a-BELGA

Het gaat om Strade Bianche-winnaar Tiesj Benoot, Victor Campenaerts, Jens Debusschere, JensKeukeleire, NikolasMaes en Tosh Van der Sande. De Pool Tomasz Marczynski is de enige buitenlander, zo maakte Lotto Soudal dinsdag bekend.

De ploegentijdrit staat meteen met stip aangeduid bij de Belgische WorldTour-formatie. "We willen een goede ploegentijdrit rijden omdat een goede start een boost geeft voor het vervolg van de koers", klinkt het bij sportdirecteur Bart Leysen.

"Met hardrijders als Benoot, Campenaerts, Keukeleire en Marczynski beschikken we ook over een sterke ploeg voor dit werk. Afhankelijk van het resultaat, bekijken we vervolgens of dit ons kansen biedt in het klassement. In de sprintetappe van donderdag trekken we de kaart van Jens Debusschere. Hij kan mogelijk een tweede keer sprinten op maandag, maar anders hebben we Jens Keukeleire achter de hand."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!