Leuke vooruitzichten voor Giorgio D’Hoore

Giorgio D'Hoore blijft nog tot 15 september actief op de weg. © Coghe
Redactie KW

Geen Kortemark Koerse voor Giorgio D’Hoore komende donderdag. De thuisrijder moet de wedstrijd voor profs en elite zonder contract aan zich voorbij laten gaan. Door zijn job kan hij niet tijdig aan de start verschijnen. Op maandag zal de 24-jarige strandracer echter wel van de partij zijn voor de kermiskoers in eigen gemeente.

Giorgio D’Hoore mag zich dan wel toeleggen op de strandraces, ook tijdens het wegseizoen laat hij zich graag nog eens opmerken. Daar is de 24-jarige elite zonder contract al een paar keer goed in geslaagd, kijk maar naar zijn vijfde plaats in Ledegem en zijn derde in Westkapelle. De laatste weken loopt het evenwel iets minder vlot, maar daar is een logische verklaring voor. “De laatste maanden kreeg ik af te rekenen met een vervelend iets. Om de twee weken had ik telkens een dag last van koorts”, verklaart Giorgio. “Daar stelde ik me in eerste instantie niet te veel vragen bij. Maar na het BK mountainbike, waar ik opgaf met rugklachten, ben ik toch eens langs de dokter gepasseerd. En toen kwam aan het licht dat ik klierkoorts heb gehad. Dat blijft nu nog wat nazinderen. Hopelijk is het tegen eind september volledig uit mijn lichaam. Dan komen de strandraces eraan en wil ik in topvorm zijn.”

Winterseizoen

Het was in 2015 dat de Kortemarkenaar zijn eerste strandraces afwerkte, op aanraden van zijn ploegmaat Frederik Decaesteker. “Tijdens een toertocht met de mountainbike spoorde hij me aan om het ook eens te proberen. Een beetje een stap in het onbekende, maar ik was helemaal verkocht. Het is maar moeilijk te vergelijken met koersen op de weg. Het is eerlijker, je hebt techniek én power nodig om door het zand te klieven… en er komt veel bij kijken qua materiaal en voorbereiding. Soms zit ik een heel weekend aan mijn fiets te sleutelen, maar ook dat doe ik enorm graag! Wat ook leuk is: er verschijnen regelmatig profrenners aan de start. En in de winter kun je die al eens pijn doen. Voor ons is dat natuurlijk een zalig gevoel, grijnst de renner van Laeremans Ednine CT.

Gran Canaria

Het is dan ook met de nodige ambitie dat D’Hoore straks de winter ingaat. Regelmatig de top tien induiken is het doel, maar ook dit najaar staan er nog een paar leuke zaken op het programma van de Kortemarkenaar. “Ik had graag de profkoers in mijn eigen gemeente gereden, maar kan jammer genoeg geen verlof krijgen. Ik blijf wel nog een tijdje op de weg actief. Tot 15 september. Dan stap ik in het huwelijksbootje en twee dagen later vertrek ik naar Gran Canaria op stage/huwelijksreis. Eigenlijk een reisje met mijn twee grote liefdes”, lacht Giorgio D’Hoore.

(BVS)