Leif Hoste: "De Ronde was voorbij en ik begon al meteen aan de volgende Ronde te denken. Zo erg was het"

30/03/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 28/03/18 om 14:35

Tweede in 2004 na Steffen Wesemann, tweede in 2006 na Tom Boonen en tweede in 2007 na Alessandro Ballan. Ziedaar het verleden van Leif Hoste (40) in de Ronde van Vlaanderen. Alleen Sean Kelly deed het hem voor. Maar terwijl de Ier alle andere monumenten op zijn palmares heeft staan, bleef Hoste steken op drie Belgische tijdrittitels en de Driedaagse van De Panne-Koksijde. Verbitterd is hij echter niet. "Ik moet eerlijk zijn: ik wilde iets té veel de Ronde en Paris-Roubaix winnen."

De zon schijnt in Lotenhulle, een plattelandsdorpje bij Aalter. We zijn daags na een beklijvende E3 Harelbeke en Leif Hoste heeft deze ochtend al twaalf kilometer gelopen. Ruim vijf jaar na zijn afscheid raakt de uitgeweken Bavikhovenaar geen fiets meer aan. "Ik heb nu een uur gelopen en voel me voldaan. Om op de fiets hetzelfde te voelen, moet je al vlug drie uur rijden. Dat zie ik niet meer zitten. Dat doel is weg, hé. Maar het is wel nodig dat ik blijf sporten. Op een bepaald moment woog ik 99 kg. Het moment om in te grijpen. Ik ben begonnen met een kwartiertje en nu loop ik een uur. Zonder competitiedrang. Anders zou het weer te veel van moeten zijn. Neen, het is plezant zoals het nu is. En ik heb weer een normaal gewicht: 74 kg."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!