Sheena Maesen
Opinie

13/07/18 om 10:08 - Bijgewerkt om 10:07

Le Tour Féminin de Sheena (8) - vrijdag 13 juli: "Jens twee minuten gehoord"

Jens Keukeleire neemt deze maand deel aan zijn derde Tour de France. Vier jaar geleden bij zijn debuut gaf hij met zijn 'Le Tour de Jens' zelf een exclusieve kijk op zijn Frans avontuur. Ditmaal laten we zijn vriendin Sheena Maesen drie weken lang aan het woord. Vanuit het Brugse thuisfront en hoogzwanger van hun tweede kindje.

Le Tour Féminin de Sheena (8) - vrijdag 13 juli: "Jens twee minuten gehoord"

© Davy Coghe

"Het ging weer snel vooruit in de koers. Alweer met de nodige nervositeit en hectiek, al van heel vroeg in de wedstrijd. Jens' dag verliep naar wens. Hij had de opdracht gekregen om Jelle Vanendert bij te staan, hem helemaal vooraan te houden en tussen die drie beklimmingen uit de wind te zetten."

"Veel hebben we aan de telefoon niet tegen elkaar verteld. We hebben elkaar dan ook letterlijk twee minuten gehoord, meteen na de rit toen Jens op de ploegbus kwam. Hij moest daarna meteen gemasseerd worden. Ik wilde vanochtend nog even bellen, maar er staat vandaag een heel lange rit op het programma zodat er ook nu niet veel tijd restte om eens te telefoneren."

Le Tour Féminin de Sheena (8) - vrijdag 13 juli: "Jens twee minuten gehoord"

© BELGA

"Er is ook een nieuwe regel bij de ploeg: geen gsm's aan tafel. Jens belde mij vroeger vaak op zulke momenten, omdat hij een vroege vogel is en vaak vanaf zeven uur of half acht nog een tijdje alleen aan tafel zat. (lacht) Maar nu durft hij dus niet meer."

"Mijn dag bestond gisteren uit werken en naar de koers kijken. Om 16 uur had ik gedaan met werken en door de late aankomst heb ik nog een groot deel van de rit kunnen volgen. Ik ben ook Lou'tje aan de crèche gaan ophalen, met zijn nieuw fietsje. Oké, het is maar twee straten ver, maar hij heeft die afstand helemaal met zijn fietsje overbrugd. Met horten en stoten, maar het is zo dat ze het leren. Alle begin is moeilijk, hé. (lacht) En trots dat hij was! Ik zag het aan zijn kopje."

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!