"De vrije dag met Lou is heel goed verlopen. 's Ochtends heeft hij in de tuin gespeeld en hij deed dat zo intensief dat hij vroeg moe was en daarna in de auto in slaap is gevallen. In de namiddag zijn we voor Lou's verjaardag bij de zus en vader van Jens langsgeweest. Lou wordt pas twee op 31 juli, maar het bouwverlof komt eraan en de meesten zijn in die periode op reis. Hij heeft een loopfiets en een loopautootje gekregen. En of het twee geslaagde cadeaus zijn! Lou heeft er al de hele tijd mee gespeeld. (grijnst) Mijn parket ziet nogal af!"

"We hebben natuurlijk ook de koers gevolgd op tv. Het was al snel duidelijk dat er alweer behoorlijk snel gereden werd op een niet zo simpel parcours. Ik denk dat Jens het niet slecht gedaan heeft. Hij zat kort achter de eerste groep (54ste op 28 seconden van Sagan, red.). Ik zag ook dat er in de laatste afdaling weer serieus wat risico's genomen werden. Jens is niet meteen de persoon die dat snel zal doen. Als je je maanden op de Tour hebt voorbereidt, zou het zonde zijn om door een valpartij al na enkele dagen naar huis te moeten."

"De voorbije twee dagen heb ik Jens veel gehoord. We hadden meer tijd dan gewoonlijk om elkaar te bellen. Dinsdagavond koos hij ervoor om geen massage te krijgen, naar de match van de Rode Duivels te kijken en intussen met mij op Facetime te praten. Gisteren denk ik dat ze na de koers geen al te verre verplaatsing moesten maken. Dat is nu eenmaal de Tour. De ene koers moet je na de koers maar heel even de bus in, soms kan dat uren duren. De organisatoren proberen daar rekening mee te houden, maar zo evident is dat natuurlijk niet."

© BELGA

"Intussen zijn we alweer donderdag en wordt het stilaan uitkijken naar zondag: de fameuze kasseienrit naar Roubaix. Het wordt warm, héél warm. Dat zijn omstandigheden waar Jens normaal goed tegen kan. Hij is iemand die altijd goed let op zijn eten en drinken. En de renners zijn intussen gewend aan de warmte. Maar toch... Jens zei het me ook al. Er is al de hele week snel gekoerst ondanks die moeilijke weersomstandigheden. Velen zullen zich aan deze eerste Tourweek mispakt hebben en dat volgende week in de Alpen wel eens vlug duidelijk kunnen worden. Ik zag intussen de profielen van de ritten. Het wordt een zware Tour, met gelukkig ook enkele kansen voor de vluchters. Hopelijk kan Jens één van hen zijn..." (TVB)