"Het namiddagje MNM is goed meegevallen. Je moet nooit heel veel vertellen, maar het is altijd leuk om eens over Jens te praten. Je bent natuurlijk wel een hele dag kwijt voor iets dat een uur tot anderhalf uur duurt, maar ik vind zoiets echt leuk. (lacht)Ik heb mezelf dan ook met plezier een dagje verlof gegeven."

"Jens was gisteren niet zo tevreden over zijn ploegentijdrit. Hij had iets langer met de overgebleven ploegmaats willen meegaan, maar goed, het is niet zijn specialiteit. Maar Jens is nu eenmaal altijd ontgoocheld en teleurgesteld als het niet goed gaat. De mentaliteit van een topsporter, hé. Als je zo niet denkt, kun je niet presteren. Een echte topsporter wil altijd winnen. Anderzijds: Jens beseft zelf ook wel dat het niet altijd goed kan gaan. Ik zei dat hij zich erover moet zetten, dat er morgen, vandaag dus, een nieuwe rit is. Maar zo simpel is dat natuurlijk niet."

"Zelf kijk ik overigens reikhalzend uit naar zondag, want dan ga ik naar Roubaix en zie ik Jens na een kleine twee weken nog eens. Het is niet te ver rijden, hé. En als ik eerlijk mag zijn: ik hoop twee weken later ook nog naar de slotrit in Parijs te gaan. Dat is een week voor mijn bevalling uitgerekend is. We zullen zien. Het kan. Maar als het niet gaat, ga ik niet."

© BELGA

"Intussen begint de zwangerschap toch wat te wegen. De laatste maand was niet altijd even aangenaam. Maar ik sla me er wel door. Of Lou beseft dat hij een broertje krijgt? Neen, ik denk het niet. Ik had een boekje gekocht - ... krijgt een broertje - en heb het als volgt verpakt: "Lou'tje krijgt een broertje". Maar ik denk dat het besef er pas zal zijn als het kindje er echt is."