"We hebben gisteren veel kunnen doen, want het was mooi weer en we waren vroeg wakker. 's Ochtends heeft Lou eerst thuis wat gespeeld, daarna zijn we naar buiten gegaan. Achter ons huis is er een psychiatrisch centrum met gigantisch grote tuinen. Zehebben daar ook wat dieren - ezeltjes, kippen... - en naar de beestjes kijken, dat vindt Lou natuurlijk leuk. Het moet niet altijd een speelplein of speelgoed zijn."

"Na zijn middagdutje zijn we naar mijn broer vertrokken, want zijn tweede van drie kindjes vierde zijn verjaardag. We zijn daar de hele namiddag gebleven en hebben vooral buiten gezeten. Alleen voor de laatste tien kilometer van de koers heb ik me voor de televisie gezet. Ja, het was weer spannend, hé. En alweer met een valpartij. Alweer! Maar gelukkig voor mij zat Jens net op kop toen ze die bocht naar rechts namen en tegen de grond gingen. Ik dacht: oef, hij is er al door. Ik ben altijd blij dat Jens er niet bij ligt, maar tegelijkertijd is dat raar om te zeggen, want ik wil ook niet dat die anderen ten val komen."

"Van mijn zondagavond is niet veel in huis gekomen. De hitte van de dag had me duidelijk wat overvallen, waardoor ik er echt nood aan had om eens vroeg te gaan slapen. Ik heb Jens ook nog even gehoord, rond negen uur. We hebben een beetje over de rit gepraat. Blijkbaar was het daar gisteren echt drukkend warm. Zo van die lastige, vochtige warmte"

"Vandaag is er in de Tour de ploegentijdrit. Neen, geen rustige dag, want net zoals alle ploegen zal Lotto-Soudal zoveel mogelijk de schade willen beperken en dus moeten ze voluit gaan. Ze hebben er alleen de specialisten niet voor zoals andere teams dat wel hebben. Maar het moet. Je weet maar nooit dat er iemand in bijvoorbeeld de kasseienrit kan wegrijden en ook de gele trui kan pakken."

© BELGA

"Voor mij staat er vandaag trouwens ook een specialleke op het programma. Vanmiddag ben ik immers bij radiozender MNM uitgenodigd(voor de Tour of Beauty, het programma van Ann Reymen en Sport Stan die tijdens de Tour elke dag een koersvrouw uitnodigen, red.). Ik denk dat het intussen de vierde of vijfde keer is. Maar terwijl Lou in de crèche is, zal ik eerst nog wat papierwerk in orde brengen en eens naar de bank gaan. Daarna vertrek ik op tijd richting Brussel, want ik moet voorbij drie wegenwerken..."