06/07/18 om 11:31 - Bijgewerkt om 14:20

Le Tour Féminin de Sheena (1) - vrijdag 6 juli: prehistorische wifi in Frankrijk

Jens Keukeleire neemt deze maand deel aan zijn derde Tour de France. Vier jaar geleden bij zijn debuut gaf hij met zijn 'Le Tour de Jens' zelf een exclusieve kijk op zijn Frans avontuur. Ditmaal laten we zijn vriendin Sheena Maesen drie weken lang aan het woord. Vanuit het Brugse thuisfront en hoogzwanger van hun tweede kindje.

Le Tour Féminin de Sheena (1) - vrijdag 6 juli: prehistorische wifi in Frankrijk

© Davy Coghe

"Dinsdag rond de middag heb ik Jens afgezet aan de luchthaven van Rijsel voor zijn vlucht naar Angers. Sindsdien hielden we contact via Facetime, maar telkens heel kort, want internet werkt daar heel slecht. Dus sturen we ook vaak gewoon berichtjes. Frankrijk en wifi, dat is daar blijkbaar redelijk prehistorisch, want als Jens in de Tour zit, is het altijd miserie. Toen hij in het verleden de Giro of Vuelta reed, hadden we die problemen nooit."

"Daarbij komt ook nog eens het fenomeen van de Tour. Het is daar sowieso altijd druk voor de renners. De bussen moeten vroeger naar de startplaats, er is veel meer volk dat de renners wil zien... Dus kiezen Jens en ik er vaak voor om gewoon berichtjes naar elkaar te sturen. Gisterenavond was het ook van dat. Jens had een heel drukke dag met allerlei verplichtingen, zoals de persvoorstelling. Het was al half negen toen we elkaar even aan de lijn kregen. Maar dat had ik verwacht. De donderdag voor de start van de Tour is het altijd zo."

Le Tour Féminin de Sheena (1) - vrijdag 6 juli: prehistorische wifi in Frankrijk

"Gisteren was er dus de ploegvoorstelling van de renners. En dus dacht ik: laat me maar eens het journaal opzetten, wie weet tonen ze wel beelden. Lou zat net op zijn fietsje. Toonden ze Jens wel zeker! Als allerlaatste kregen we hem nog net in beeld. Lou begon natuurlijk spontaan te wijzen. Hij is al twee jaar en eigenlijk herkende hij een jaar geleden al zijn papa. Vroeger waren alle coureurs papa's, nu kan Lou er zelfs al Tiesj Benoot en Jelle Wallays uit halen."

"Morgen werk ik tot 18 uur, terwijl Jens vermoedelijk wat zal fietsen en een dutje zal doen. Waarschijnlijk zal ik hem dus 's avonds, net voor of net na het avondmaal, even horen, afhankelijk van wat zijn planning is. Of ik naar België-Brazilië zal kijken? Ik alleszins niet, Jens misschien wel met zijn ploegmaats. Maandagavond hebben we naar de vorige match (tegen Japan, red.) gekeken, maar wel enkel de eerste helft. Jens moest de dag erna heel vroeg opstaan om voor zijn vlucht naar Frankrijk nog te kunnen trainen. (grijnst) Dus hebben we het mooiste en spannendste deel van de match gemist. Het is te zeggen: toen we in ons bed lagen en de Belgen hadden gescoord, voelde ik het bed trillen van vreugde. Wij wonen maar 500 meter van het Beursplein, waar de match op groot scherm te volgen was, en op een bepaald moment was het heel duidelijk dat ze gewonnen hadden..."

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!