"Zo, de bergen liggen achter ons. Eindelijk! Vandaag heb ik me nooit echt zorgen moeten maken. Ik zat in een redelijk grote grupetto. Met een man of 20, met Sagan, Démare, Kristoff... Sagan had het echt moeilijk, denk ik. Het tempo werd bepaald door drie man van Bora en door drie man van Groupama. Die mannen reden op kop en de rest moest alleen volgen. Neen, veel overschot had ik niet. Het was enkel rijden om binnen tijd aan te komen en dan moet je vol blijven rijden."

"Uiteindelijk zijn we op 38 minuten van de ritwinnaar binnengekomen en ik geloof dat de tijdslimiet op 45 minuten lag, dus we hadden nog wat marge. Maar van de prachtige landschappen in de Pyreneeën heb ik niet kunnen genieten. Echt niet. Niemand, had ik de indruk. Je ziet aan iedereen dat het tijd is dat het gedaan is. En je ziet het ook aan de grootte van de grupetto. De groep voor ons telde ongeveer 50 man, geloof ik. Dat zegt toch ook veel. Het was een echt zware Tour. Dat is toch wat ik hoor van de renners die er vorig jaar ook bij waren."

"Morgen is er een tijdrit. Ik zal daarin een tempo zoeken tussen 330 en 350 watt. Ik zal zeker niet volledig à bloc gaan, maar wel een goed tempo zoeken. Het is dringend tijd voor Parijs..." (TVB)