"Ik had een goeie dag. Veel beter dan gisteren. En daar is een verklaring voor: mijn zadel was twee centimeter naar achteren verschoven. Hoe dat is gebeurd, weten we niet. Maar feit is wel dat ik al twee dagen last had van mij hamstrings. Gisteren ben ik halverwege de rit van fiets gewisseld, omdat ik voelde dat er iets niet klopte. 's Avonds heb ik aan de mecanicien gevraagd om er eens naar te kijken en vanochtend kreeg ik te horen dat mijn zadel effectief twee centimeters verschoven was."

© BELGA

"Vandaag kon ik gelukkig weer mijn wattages trappen. Het eerste koersuur ging het er natuurlijk serieus aan toe, maar ik vond dat het al bij al nog meeviel en vooraf wisten we dat het weer van dat zou zijn. Iedereen van de ploeg mocht, als hij kon, meegaan met de vroege vlucht. Maar dat is niemand gelukt en vanaf dan heb ik in dienst van onze klassementsrenners Guillaume Martin gereden. Ik heb hem nog aan de voet van die klim van eerste categorie kunnen afzetten, maar daar moest ik 450 watt trappen en moest ik ze meteen laten rijden. (grijnst) Dan weet je voldoende, hé."

"Er was de voorbije dagen ook wat commotie rond het filmpje op Sporza, waarin men een dag in het spoor van ploegleider Hilaire Van der Schueren vertoefde. Daarin had ik hem gezegd dat ik, na het akkefietje in de sprint met Pasqualon, mijn gedacht niet meer zou zeggen tegen mijn Italiaanse ploegmaat, waarop Hilaire zei dat ik dat wel moest doen. Ik heb dat nog altijd niet gedaan en zal dat ook niet doen. Dat is mijn taak niet. Er is een akkefietje geweest met Pasqualon en daar stopt het voor mij. Ik ga me er niet verder druk in maken."

"Of we in Parijs voor één sprinter zullen kiezen of weer ieder voor zich? Waarschijnlijk zal het wel weer dat tweede zijn. Maar ik ga nu vooral rustig blijven en eerst Parijs proberen te halen. Dan komen mijn vriendin en dochtertje ook, net als mijn vader en zijn vriendin. Maar eerst morgen nog de tweede rustdag. We logeren op zo'n 40 kilometer van Carcassonne, in een groot domein met nog heel wat andere ploegen. Heerlijk vertoeven hier! Uitslapen, wat losrijden, massage, osteopaat... Alles op het gemakje en niet veel hectiek graag!"