"Ik heb net massage. Een goede drie kwartier duurt dat in principe. Het is dag tien in de Tour en de eerste rustdag. Het is de eerste keer in mijn wielercarrière dat ik zolang koers. In Normandië en Bretagne heb ik vroeger zeven dagen na elkaar gekoerst, maar nu zit ik dus aan negen dagen. Ik moet zeggen: je hebt goeie dagen in de Tour en je hebt minder goeie dagen in de Tour. Maar tot nu toe kende ik nog maar één slechte dag. En dat kwam dan nog, omdat ik ziek was. Voor de rest valt het hier allemaal goed mee."

"Vanochtend zijn we met de ploegmaats gaan losrijden. Niet op het vlakke, wel met behoorlijk wat hoogtemeters. Hilaire (Van der Schueren, de ploegleider, red.) had ons dat aangeraden. Dus zijn we gewoon vertrokken zonder opdrachten, maar wel meteen bergop. Het is hier alleszins een heel mooie streek. Op de top van de klim hebben we een terrasje gedaan. (glimlacht) Ja, het was dik in orde."

"Voor de rest was het een heel rustige dag. Heerlijk! Geen verplichtingen en naast de massage ook nog een bezoekje aan de osteopaat. Guillaume en ik hebben vanochtend ook eens lang kunnen uitslapen, tot tien uur. Dat deed enorm veel deugd." (TVB)