Lampaert vierde in verkiezing Flandrien, Vermote verkozen tot Kilometervreter

© BELGA
Redactie KW

Greg Van Avermaet is de winnaar van de Flandrien 2016. De renner van BMC mocht dinsdag in het Kursaal Oostende de trofee voor de zesde keer in ontvangst nemen. Van Avermaet haalde het met 384 punten voor Philippe Gilbert (374), Oliver Naesen (333), Yves Lampaert (249) en Thomas De Gendt (235).

De Flandrien is een trofee van de krant Het Nieuwsblad en werd dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt aan de beste Belgische renner van het wielerpeloton. Een jury van experten maakte een lijst met vijf genomineerden, waarna het peloton zelf mocht stemmen. De 32-jarige Van Avermaet prijkte helemaal bovenaan in de eindstand van de WorldTour 2017. Hij won dit jaar Parijs-Roubaix, de Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem. Verder verzekerde hij zich met twee ritzeges van de eindoverwinning in de Ronde van Luxemburg.

Veldrijdster Sanne Cant, regerend wereld- en Europees kampioene, haalde het nipt van Jolien D’hoore voor de trofee van Flandrienne. De Brit Chris Froome, die de dubbel Tour-Vuelta pakte, is de Internationale Flandrien 2017. Kersvers Europees kampioen Mathieu van der Poel werd gelauwerd als Flandrien van het veld. Julien Vermote kreeg met ruime meerderheid verkozen tot Kilometervreter van 2017.