Kris Lapere is nog altijd ambitieus voor het nieuwe veldritseizoen

Kris Lapere. © Coghe
Redactie KW

Kris Lapere legt momenteel de laatste loodjes om volop het veldritseizoen in te duiken. Hij werkt nog enkele wegwedstrijden af en rijdt binnen twee weken zijn eerste veldrit van het seizoen in het Franse Le Quesnoy.

Vorige week vrijdag dook de inmiddels 43-jarige sportman voor het eerst dit wegseizoen de top tien binnen, hij werd achtste in Moorslede. “Ik heb de indruk dat ik inderdaad wel in vorm aan het komen ben. Niettegenstaande ik enkel op de weg koers om me voor te bereiden op het veldritseizoen, komt een toptienplaats natuurlijk nooit ongelegen. Ik rijd zaterdag nog de Vélomédiane in La Roche, een granfondowedstrijd. Woensdag en de maandag erna koers ik dan nog in Zonnebeke. De uitslagen spelen eigenlijk geen rol. Ik wil gewoon met een goed gevoel het veld in kunnen gaan”, aldus de Zonnebekenaar.

Podium op BK

Op zondag 9 september staat zijn eerste cross op het programma in het Franse Le Quesnoy. “Ik zal wellicht bijna al mijn veldritten in Frankrijk rijden. In België ligt het startuur – meestal 11 uur voor de masters – relatief vroeg voor mij, aangezien ik ‘s nachts werk. In Frankrijk moet ik echter meerijden met de elite zonder contract en dat komt me een stuk beter uit. De enige cross die ik allicht in België rijd, is het Belgisch kampioenschap, waar ik graag een podiumplaats zou behalen. Ook van de veldrit in het Britse Derbyshire begin oktober heb ik een doel gemaakt. Ik wist er de vorige twee jaar te winnen en zou er graag een hattrick van maken.”

De master begon op zijn 23ste met wielrennen nadat hij een hele tijd gevoetbald had. Intussen is hij al aan zijn 20ste seizoen toe, de vraag kan dus wel eens rijzen hoe lang hij er nog mee doorgaat. “Ik had altijd gezegd dat ik zou koersen tot mijn 40ste. Dat heb ik intussen dus al overschreden. Als alles goed gaat, wil ik er zeker nog een jaar bij doen. Ondertussen vraagt mijn zoon al een tijdje om te mogen koersen, de kans is dus groot dat ik binnenkort meer bij de jeugdcategorieën sta dan op mijn eigen wedstrijden.”

(RRK)