Kortrijk Koerse lonkt naar Tourwinnaar Geraint Thomas

01/08/18 om 10:11 - Bijgewerkt om 15:06

Geen gele trui aan de start van de verschillende Belgische na-Tourcriteriums, al kan daar binnenkort wel nog verandering in komen. De organisatie achter Kortrijk Koerse wil Tourwinnaar Geraint Thomas maar al te graag naar Kortrijk halen.

Kortrijk Koerse lonkt naar Tourwinnaar Geraint Thomas

© BELGA

Dinsdagavond kroonde Geraint Thomas, de winnaar van de jongste Ronde van Frankrijk, zich tot winnaar van het na-Tourcriterium in het Nederlandse Surhuisterveen. Voorlopig is dat ook de enige wedstrijd waar Thomas zich in de nasleep van de Tour toe liet verleiden. Maar de kans dat we de Welshman ook in België aan het werk zien, is niet onbestaande.

Kortrijk Koerse aast immers op de gele trui. "De deelname van Geraint Thomas aan ons criterium op vrijdag 17 augustus kunnen we wel nog niet definitief bevestigen", klinkt het bij organisatievoorzitter Kristof Vanfleteren. "Uiteraard willen wij hem naar Kortrijk Koerse lokken, maar de onderhandelingen zijn nog lopende." Wielerliefhebbers hopen alvast dat de 32-jarige renner van Team Sky present tekent. (OV-AXV)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!