Kortemarkse zussen Hanne en Bonnie Delanote zijn zowel coureur als facteur

29/06/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 27/06/18 om 16:14

De zussen Hanne en Bonnie Delanote koersen allebei bij Hoop op Zegen Beveren. Hanne rijdt puur voor het plezier, voor Bonnie daarentegen mag het wel wat meer zijn. "Ik durf niet in het peloton rijden. Maar vorig jaar moest ik van Bonnie tijdens een koers in haar wiel rijden. Zo heb ik toch één koers kunnen uitrijden dat seizoen. Achteraf was ik dus best wel blij", zegt Hanne.

Hanne (25) en Bonnie (20) zijn de dochters van José Delanote en Caroline Mattheus uit de Amersveldestraat in Kortemark. Ze hebben een oudere zus en broer: Willeke (30) en Marijn (28). Hanne en Bonnie wonen nog thuis, al zoekt Hanne binnenkort andere oorden op. "Ik verhuis binnenkort naar Voormezele. Daar ga ik samenwonen met een vriend. Waarom zo ver van huis? Het Ieperse spreekt mij aan. Het is een streek die ik goed ken, omdat onze papa van daar afkomstig is. Het is niet alleen een mooie streek om in te wonen, maar ook om in te fietsen", begint Hanne. In het dagelijkse leven is ze postbode, net als Bonnie trouwens. "Jaja, we zijn facteur en coureur...", lachen ze.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!