Koolskamp Koers dit jaar op nieuw parcours

De fans van Emiel Vermeulen. © JM
Redactie KW

Het Kampioenschap van Vlaanderen voor eliterenners is dit jaar aan de 103de editie toe. De ‘Keizer van de Kermiskoersen’ wordt op vrijdag 14 september betwist.

Er komt dit jaar een parcourswijziging. De Steenstraat en de Zwevezeelsestraat worden in het nieuwe parcours uit het traject geschrapt. De renners zullen nu vanaf het Dorpsplein via de Gemeentehuisstraat naar de Egemsestraat rijden. Daardoor wordt een ronde iets ingekort,maar voor het publiek wordt een ronde extra gereden.

Het Kampioenschap van Vlaanderen werd voor het eerst betwist in 1908. Tijdens de oorlogsjaren lag het evenement enige tijd stil. Zowat alle grote ‘Flandriens’ staan op de erelijst van dit kampioenschap. De jongste jaren krijgt de wedstrijd meer en meer een internationaal karakter met de Italiaanse spurtbom Gaviria als winnaar en met dorpsgenoot Emiel Vermeulen op een verdienstelijke achtste plaats.

In zijn thuisbasis is Emiel Vermeulen de jongste twee edities goed voor een top tien. Zijn supporters zijn er klaar voor om Emiel naar het podium te roepen.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier