Klaas Vantornout: “Ik ben nog zo zeker niet dat Van der Poel zondag wint”

Redactie KW

Klaas Vantornout blikt vooruit op het WK veldrijden van zondag 4 februari.

Hallo allemaal!

Ik heb vorige week in Calpe vier dagen goed kunnen trainen. Tijdens een lastige intervalsessie stelde ik vast dat ik nog altijd een serieus vermogen kan trappen. Drie blokken van acht minuten aan 335 watt, hetzelfde aan 370 watt en ten slotte nog vier keer drie minuten voluit. De eerste keer haalde ik nog 470 watt. Ja, dat zijn stevige trainingen, maar zo heb ik het mijn hele carrière gedaan. Ik fiets nog altijd graag, hoor! Anders zou ik het niet meer kunnen opbrengen.

Misschien start ik woensdag in Maldegem, maar zeker is dat nog niet. Vanaf dan rijd ik overal. Middelkerke wordt zo’n beetje mijn West-Vlaams afscheid, maar het is niet simpel momenteel: ik ben ook bezig met mijn toekomst. Men zegt: wacht daar nog even mee. Maar op een of andere manier ben je daar toch mee bezig. Of mijn supporters iets van plan zijn? Ik weet het niet. In Oostmalle zeker? Kijk, dat is mooi, maar voor mij hoeft het niet per se. Ik ben niet weggelegd voor het Sportpaleis.

Middelkerke wordt zo’n beetje mijn West-Vlaams afscheid

Maar zaterdag en zondag wacht natuurlijk eerst nog het WK in Valkenburg. Of ook ik maar één topfavoriet zieb? Pas op, ik weet het nog zo niet, hoor! Zondag volgde ik op televisie de Wereldbekercross in Hoogerheide en ik moet zeggen: ik was verbaasd over Wout van Aert, zeker in het tweede deel van de wedstrijd. Ik ben er nu ook zeker van dat Wout met heel veel moraal aan de start zal staan. Ik ben benieuwd… En Michael Vanthourenhout voor brons? Het zou kunnen, hé. In Hoogerheide heeft hij gepresteerd zoals het zou moeten. Dat werd eens tijd zeg! Michael is een groot talent. Ik was blij dat hij eindelijk op zijn plaats zat. Een WK-medaille kan en zou een verrassing zijn, maar er zijn veel gegadigden.

West-Vlaams goud? Dat zal van Eli Iserbyt moeten komen, maar ik denk dat Tom Pidcock zonder tegenslag een maatje te groot zal zijn. Misschien ik zeg wel misschien is hij wel de nieuwe grote coming man na Van der Poel en Van Aert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier