Klaas Lodewyck geeft forfait voor Giro na nieuwe zorgen om zijn hart

Klaas Lodewyck © FOTO GINO COGHE
Redactie KW

Klaas Lodewyck mag op doktersadvies niet deelnemen aan de Giro, die zaterdag van start gaat.

De renner van BMC, vorig jaar geopereerd aan het hart na hartritmestoornissen, kreeg woensdag bij een routinecontrole te horen dat hij rittenkoersen van drie weken beter vermijdt.

De hartproblemen doken op in juli vorig jaar. Na een lange periode van inactiviteit en doktersbezoeken werd Lodewyck uiteindelijk geopereerd in het najaar van 2014 en kreeg hij groen licht om de competitie te hervatten.

Die comeback verliep niet van een leien dakje. Lodewyck kwam in februari ten val in de Ronde van Dubai en brak daarbij zijn sleutelbeen. Zijn voorjaar was meteen voorbij. De Esense renner hervatte een tijdje terug de competitie en voelde zich naar eigen zeggen weer sterker worden. “Alles ging goed in de Tour de Yorkshire vorige week”, zegt hij in een persbericht van zijn ploeg. “Ik voelde me dag na dag beter worden en was ervan overtuigd dat ik een goede Giro kon rijden.”

Dat zal na doktersadvies evenwel niet lukken. “Woensdag onderging Lodewyck een routinecontrole voor zijn hart, een follow-up onderzoek in België”, aldus ploegarts Max Testa. “Op basis van die resultaten werd hij aangeraden om niet deel te nemen in rittenkoersen van drie weken. Klaas zal nu drie weken relatieve rust nemen, al mag hij wel trainen aan lage intensiteit. Daarna zal hij opnieuw een test ondergaan. Op basis van die nieuwe resultaten zal er dan een beslissing worden gemaakt over zijn rentree in competitie.”

Lodewyck wordt in de selectie vervangen door de Fransman Amaël Moinard.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier