Kaptheijns wint bij de vrouwen in Ruddervoorde

29/10/17 om 18:14 - Bijgewerkt om 18:13

Maud Kaptheijns heeft zondag in Ruddervoorde de vierde manche in de Superprestige gewonnen. De Nederlandse haalde het voor haar landgenote Lucinda Brand. Sanne Cant werd derde.

Kaptheijns wint bij de vrouwen in Ruddervoorde

Maud Kaptheijns haalt het in Ruddervoorde. © (Foto Coghe)

Het was de Nederlandse Lucinda Brand die snel van leer trok in de beginfase en er de pees op legde. Maud Kaptheijns, die zaterdag ten val kwam in de GP van Brabant en een diepe vleeswonde opliep aan de knie, moest even naar adem happen, en zou de wedstrijd - in tegenstelling tot de voorbije crossen - niet al meteen in handen nemen.

Kaptheijns moest ondergaan en fietste rond vierde, vijfde positie. Iets voor halfweg cross snelde Cant weg en nam ze enkele lengtes op een groepje met Brand, Kaptheijns en Worst. Het was Brand die op de lange rechte stroken haar kracht wist uit te spelen en op het wiel van Cant zou komen.

Niet veel later sloot ook Kaptheijns aan en viel het even stil waardoor ook Worst in de voorlaatste ronde voorop raakte. Meteen daarop versnelde Brand en Cant zag het gevaar. Ze dichtte het kloofje, de laatste ronde begonnen we met vier koplopers. Cant probeerde nog wel, kwam als eerste uit de laatste zandstrook, maar Kaptheijns vond nog een laatste adem en ging haar voorbij op het stuk asfalt in een sprint die er geen was omdat de wereldkampioene al snel het hoofd zou buigen en vrede zou moeten nemen met een derde stek, want ook Lucinda Brand zou haar nog voorbij snellen.

Kaptheijns verstevigt haar leidersplaats in het klassement met een vier op vier en telt nu 60 punten, negen meer dan Cant. Annemarie Worst is derde met 46 punten.

(Belga - Foto Coghe)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!