Junior Justin Laevens hoopt op moddercrossen

Justin Laevens. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

De 17-jarige Justin Laevens kende deze zomer een relatief goede overstap naar de juniores, maar intussen is hij alweer het veld in gedoken. Dit weekend stond er geen cross op het programma, dus maakte hij er een trainingsweekend van met het oog op de volgende crossen.

“Ik ben inderdaad redelijk tevreden over mijn zomer. Als eerstejaarsjunior heb ik relatief veel wedstrijden kunnen uitrijden, maar nog belangrijker was het feit dat ik voor het eerst sinds lange tijd opnieuw in het peloton durfde te rijden. In die zin heb ik een grote stap gezet. Enkele jaren geleden was ik op het clubkampioenschap in Deerlijk zwaar gevallen en sindsdien had ik altijd schrik om in de buik van het peloton te rijden. Dat lukte me nu wel en ik hoop dat nog te verbeteren. Specifieke ambities heb ik niet, ik zal het koers per koers bekijken. We zien dan wel hoe de resultaten evolueren, misschien met het oog op een aantal grotere koersen”, aldus de leerling logistiek assistent aan de RHIZO Zorgkrachtschool in Kortrijk.

“Het merendeel van de crossen was op een snelle omloop, terwijl ik het liever wat lastiger heb”

Wat het lopende veldritseizoen betreft, vindt Justin het enigszins jammer dat er nog niet veel slecht weer is geweest. “Het merendeel van de crossen was op een snelle omloop, terwijl ik het liever wat lastiger heb met modder, klimmen… Brakel-Elst was een van de weinige crossen waar de weersomstandigheden me meezaten en dat resulteerde ook in een mooie twaalfde plaats.”

Mindere dag in Wachtebeke

Zijn meest recente cross was twee weken geleden in Wachtebeke, maar daar had hij een mindere dag. “De weken ervoor had ik telkens B-crossen gereden. Wachtebeke was dus mijn eerste A-cross sinds een aantal weekends en daar lag het niveau iets hoger. In de opwarming was ik ook nog weggegleden op de trap en had ik mijn knie bezeerd, dus dat was wellicht ook geen voordeel. Al wil ik zeker geen uitvluchten zoeken. Ik had op een toptwintigplaats gehoopt, maar dat is er helaas niet van gekomen.”

Junior Justin Laevens hoopt op moddercrossen

Afgelopen weekend heeft de Zwevegemnaar een trainingsweekend ingepland met het oog op de komende crossen. Hij kijkt in het bijzonder uit naar volgend weekend met Antwerpen en Zonhoven. “Het zijn zowat de enige zandcrossen van het seizoen en als afwisseling is dat zeker eens leuk. Begin januari is er ook nog het Belgisch kampioenschap in Kruibeke, waar een plaats in de eerste 30 wel tot de mogelijkheden moet behoren. Ik hoop op regenweer, zodat het parcours er niet te droog en snel bij komt te liggen”, aldus de veldrijder van Asfra Racing Team, die volgend jaar verhuist naar het Milwaukee-Alpha Motorhomes CT. “Misschien kan de nieuwe ploeg me volgend seizoen ook een extra motivatie bieden.” (RRK)