Julien Vermote moet Cavendish aan sprintzeges helpen

05/07/18 om 17:00 - Bijgewerkt om 16:59

Julien Vermote (28) start zaterdag in zijn vierde Tour de France op rij, zijn eerste voor Dimension Data waar hij samen met Serge Pauwels de Belgische kleuren vertegenwoordigt.

Julien Vermote moet Cavendish aan sprintzeges helpen

Julien Vermote start zaterdag in zijn vierde Tour de France op rij. © BELGA

Vermote heeft met drie Giro's en drie Tours al heel wat Rondewerk in de benen. De voorbije jaren was hij de renner die urenlang op kop van het peloton sleurde en met zijn neus in de wind reed om de ontsnapping terug te pakken en sprinter Marcel Kittel aan de overwinning te helpen. Dit jaar zou hij in een iets andere rol moeten acteren.

"Je zal me niet urenlang op kop zien sleuren", stelt hij, "vorig jaar koerste ik bij een ploeg die het gewicht van de koers moest dragen. Nu ligt dat anders. Ik zal Mark helpen in zijn treintje en moet hem tussen kilometer 3 en 1,5 mee naar voren piloteren en dan doet hij zijn ding: sprinten. Uiteraard, ik zal nog wel vooraan het peloton rijden, maar ik zal niet meer zo vroeg in actie moeten schieten en pas later, samen met andere ploegen, mijn steentje bijdragen om de ontsnapping terug te nemen."

De West-Vlaming gelooft in de kansen van Mark Cavendish die dit jaar nog maar één keer aan juichen toekwam, in de Ronde van Dubai, en vaker op de grond lag dan hem lief was. "Mark is een klasbak", zegt hij, "hij kan zeker nog sprints winnen. Daar ben ik van overtuigd."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!