Julie Stockman mikt op topvijfplaatsen

Julie Stockman kende veel pech in 2018. (foto HDV)
Redactie KW

Na een minder 2018 zette eliterenster Julie Stockman het nieuwe seizoen goed in met een 29ste plaats in de Tour of Arava in Israël.

“Hoewel de Tour of Arava niet echt mijn parcours was, heb ik het toch niet slecht gedaan. Ik ben vooral een sprintster, maar in Israël kregen we eerder klimwerk voor de wielen geschoven”, doet Julie haar verhaal. Afgelopen weekend stonden er met de Omloop van Strijen in Nederland en de Omloop van de Westhoek in Ichtegem normaal gezien twee mooie koersen op het programma, maar daar is niet veel van in huis gekomen. Beide wedstrijden werden afgelast wegens de gevaarlijke weersomstandigheden. “Ik had anders graag eens geweten hoe de kasseistroken me zouden liggen. Doorgaans zie ik er alleszins niet tegenop.”

Door een ongeval waarbij ik door de achterruit van een auto vloog, heb ik in 2018 zowat het hele voorjaar gemist

Vorig seizoen begon voor de 19-jarige dame elite alvast met een valse start. “Door een ongeval waarbij ik door de achterruit van een auto vloog, heb ik zowat het hele voorjaar gemist. Er was niet zoveel fysieke schade, maar ik hield er wel een zware hersenschudding aan over. Ik mocht al zeker een maand niet sporten en dat heeft natuurlijk een zware impact op de conditie gehad. Toen ik weer echt in vorm kwam, was het seizoen al zo goed als afgelopen. In de laatste weken kon ik toch nog een vierde en negende plaats in respectievelijk Berlare en Wenduine behalen. Ht was dus best wel jammer dat het seizoen toen al ten einde was.”

Topvijfplaatsen

“Ik zou dit jaar graag een vervolg breien aan die mooie resultaten. In de kermiskoersen ambieer ik een aantal topvijfplaatsen. Aangezien ik redelijk sterk ben in de sprint, zou dat me wel moeten lukken. Wat de grotere wedstrijden betreft, is het vooral de bedoeling om mee te zijn in het peloton en mee te koersen. In eerste instantie denk ik dan aan Nokere Koerse komende woensdag, wat een heel mooie koers dicht bij huis is. Zaterdag staat alvast Outrijve op het programma. Het wordt de eerste keer dat ik daar koers. Ik ben dus wel benieuwd wat het zal worden. De conditie is nog niet honderd procent, maar dat zal nog wel komen. Ik zie wel wat het wordt”, aldus de renster van Wielervereniging Zeeuws Vlaanderen, ook wel bekend als Jos Feron Lady Force.

Dameskoers in Outrijve

Dames elite. Zaterdag 16 maart. Memorial Luc Van Haesebroucke. Organisatie: WC Demeyers Hand in Hand. Inschrijving vanaf 13.30 uur in café De Garage, Doorniksesteenweg, 338. Start om 15 uur, aankomst rond 17.10 uur. Parcours (85,2 km, verdeeld over 12 ronden): Start Doorniksesteenweg, Moenstraat, Smissestraat, Heestertstraat, Okkerdriesstraat, Doorniksesteenweg.