Jonas Rickaert wordt 8ste in Tro Bro Leon

15/04/18 om 20:10 - Bijgewerkt om 20:10

De Fransman Christophe Laporte (Cofidis) boekte zondag zijn vierde zege van het seizoen in de Tro Bro Leon, een Franse eendagskoers van eerste categorie. Na 27 grindstroken won hij solo met kleine voorsprong op Damien Gaudin. Limburger Jelle Mannaerts werd derde, Jonas Rickaert uit Lendelede achtste.

Jonas Rickaert wordt 8ste in Tro Bro Leon

Een week na Parijs-Roubaix wordt in Bretagne traditioneel de Tro Bro Leon afgewerkt. De achtste manche van de Coupe de France wordt ook de "Hel van het Westen" genoemd, een bijnaam die de wedstrijd dankt aan de 27 zogenaamde "ribins": grindwegen die je kan vergelijken met die van de Strade Bianche.

De eerste wedstrijdhelft werd gekleurd door de kleinere Belgische ploegen: Kevin De Jonghe en de Albanees Ylber Sefa (Tarteletto-Isorex) en Gianni Marchand (Cibel-Cebon) vormden de vroege vlucht. In de strijd voor de zege konden de drie evenwel niet meer meespelen. Door het lastige parcours en een stortbui in de finale verbrokkelde het peloton helemaal.

Laporte verdedigde in de laatste lokale ronde in een beklijvende strijd van man tegen man een beperkte voorsprong op Gaudin. Mannaerts, een ploegmaat van De Jonghe en Sefa, won de sprint van de erg uitgedunde groep voor de derde plaats. Met Jonas Rickaert (achtste) en Stijn Vandenbergh (tiende) finishten er nog twee landgenoten in de top tien.

(Belga - foto Bart)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!