Jonas Rickaert: “Stap hogerop moet het doel zijn”

Tom Vandenbussche

Jonas Rickaert (23) begint volgende week in La Marseillaise al aan zijn vijfde campagne bij de profs. De naar Lendelede uitgeweken Vijvenaar maakte al na één jaar als belofte de overstap in functie van de piste, maar focust zich sinds vorig seizoen op de weg. Wij spraken Rickaert deze week in het Spaanse Calpe, waar hij met Sport Vlaanderen-Baloise op stage vertoeft. “Een stap hogerop zetten moet het doel zijn.”

Jonas, hoe kijk jij terug op 2017?

“Persoonlijk had ik iets meer van het voorjaar verwacht. Het was natuurlijk de eerste keer in mijn carrière dat de focus op de weg lag. Ook al nam ik nog deel aan de Wereldbekermanche op de piste in Cali, dat wil ik zeker niet als excuus inroepen. Het najaar was dan weer heel goed. Een zege behalen, ook al was het maar een UCI 1.2-koers, doet altijd deugd.”

Hoe is je winter tot nu toe verlopen?

“Goed. Ik ben nog geen enkele keer ziek geweest. Ik heb ook opnieuw deelgenomen aan de Zesdaagse van Gent en dat is me goed bevallen. Aan de tests te zien zit ik zeker zo goed als vorig jaar op dit moment. Ik zal nu ook wat meer ervaring en parcourskennis hebben, ook al veranderen enkele wedstrijden van parcours. De hertekende Omloop Het Nieuwsblad op het oude parcours van de Ronde van Vlaanderen is bijvoorbeeld nog een grote onbekende voor mij.”

Wat verwacht je van 2018?

“In het voorjaar liggen mijn kansen om mezelf te tonen. En natuurlijk wil ik na afloop van dit seizoen een stap hogerop zetten. Dat moet het doel zijn. Daarvoor zit ik in deze ploeg.”

Hoe ziet je programma er de eerste weken uit?

“Ik begin in La Marseillaise en via de Ster van Bessèges, de Clasica Almeria en de Ruta del Sol trek ik naar het openingsweekend in Vlaanderen.”

Jonas Rickaert:
© BELGA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier