Joeri Calleeuw: zijn vijf mooiste zeges uit zijn carrière

08/06/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 07/06/18 om 11:14

Zondag strijden de elite zonder contract en beloften in Zedelgem voor de bloemen. Ook al woont hij nu in Oostende, toch blijft deze koers speciaal voor Joeri Calleeuw. "Het is niet mijn favoriete omloop, maar toch blijft het plezant om in eigen gemeente te koersen", aldus de 32-jarige renner van Shifting Gears-JielkerGeldhof. De ex-prof blikt voor ons terug op zijn nu al rijkgevulde carrière aan de hand van zijn vijf mooiste overwinningen.

1. Belgisch kampioenschap (ezc, 2011 & 2014)

"Mijn twee Belgische titels zijn uiteraard mijn mooiste zeges, want dat is het hoogst haalbare bij de elite zonder contract. Die zet ik dan ook samen. De mooiste? Die in Geel in 2011, want dat was mijn allereerste driekleur en die is toch altijd wat specialer. Ik herinner mij nog goed dat het die dag een afvallingskoers was en dat ik uiteindelijk met Kevin Neirynck en de ploegmaats Kurt Gheysen en Dries Depoorter naar de meet ging. Doordat de achtervolgers niet ver zaten, offerde Kurt zich op voor zijn snellere ploegmaat. Ik had geen schrik om de sprint aan te gaan met Dries, want ik was echt goed. Ik had er naartoe geleefd en na een paar podiumplaatsen wou ik echt winnen. En als dat in mijn hoofd zit, dan kan ik altijd iets meer. Het is dan ook genieten als je op dat hoogste schavotje staat."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!