Jesse Vandenbulcke hoopt op lastige Gent-Wevelgem

Redactie KW

Jesse Vandenbulcke werd vorige week woensdag verdienstelijk 21ste in Nokere Koerse voor dames elite. Sinds vorig seizoen is ze weer aan het koersen na een onderbreking van anderhalf jaar.

“Ik was echt wel tevreden met die 21ste plaats, want sprinten is eigenlijk niet meer zo mijn ding sinds ik mama geworden ben. Onbewust moet ik een soort schrik gekregen hebben waardoor ik me niet meer voor 100 procent durf smijten in een sprint.”

Het gaat trouwens het hele seizoen al vlot, waarschijnlijk doordat ik al sinds januari aan het koersen ben

“Ik probeer te werken aan mijn positionering en het is leuk om te zien dat ik op een redelijk gevaarlijke aankomst zoals in Nokere toch nog een mooie plaats uit de brand kan slepen”, aldus de renster van Doltcini-Van Eyck Sport.

“Het gaat trouwens het hele seizoen al vlot, waarschijnlijk doordat ik al sinds januari aan het koersen ben. Voordat het Belgische seizoen begon, had ik al koersen in Australië en Turkije achter de rug, waarvoor dank aan mijn team, en dat heeft me wel wat voorsprong opgeleverd.”

Eerste toptienplaats

Drie weken geleden pakte ze in Ooike al haar eerste toptienplaats van het seizoen, ze werd vijfde in de stormachtige weersomstandigheden die veel wedstrijden tot afgelasting dwongen. “Oorspronkelijk was er Dwars door de Westhoek gepland in Ichtegem, maar wegens het stormweer werd ook deze afgelast. Ik was er echter op gebrand om toch nog te koersen, dus ben ik nog doorgereden naar Ooike, waar het iets minder gevaarlijk was en de koers wel plaatsvond.”

Wat mij betreft, mag het zondag opnieuw zo’n weer als in 2015 worden. Liever een lastige koers dan een koers waarin er voortdurend afgewacht wordt en alles uiteindelijk beslist wordt in een massasprint

Dit weekend staat Gent-Wevelgem op het programma, een wedstrijd die in het verleden al bewezen heeft vaak door de weersomstandigheden te worden beslist. “Ik was erbij in 2015, de editie die gekenmerkt werd door stormweer en veel regen. Als eerstejaars dame elite ging ik er met een mooie 32ste plaats aan de haal. Wat mij betreft, mag het zondag opnieuw zo’n weer worden. Liever een lastige koers dan een koers waarin er voortdurend afgewacht wordt en alles uiteindelijk beslist wordt in een massasprint”, verklaart Jesse.

Het moederschap

Vorig seizoen was voor de dame elite haar eerste seizoen sinds een pauze van anderhalf jaar, waarin zij en haar partner Giovanni de trotse ouders werden van Fabian. “Daarin moest ik vooral mezelf opnieuw ontdekken. Het spreekt voor zich dat je lichaam veranderd is na een zwangerschap, dus het was voor mij vooral een leerschool, wat wikken en wegen.”

“Daarnaast moest ik me ook wat aanpassen aan het moederschap. Men zegt dikwijls dat een kind een voltijdse job erbij is en dat is ook wel zo. Ik heb minder tijd om te trainen, dus train ik korter en intensiever. We moeten ook dikwijls goed plannen, maar gelukkig krijg ik veel steun van familie, vrienden en natuurlijk Giovanni (zelf trouwens ook wielrenner bij Renohomes-United CT, red.).”

“Daarnaast wil ik ook de ploeg Doltcini-Van Eyck Sport nog eens bedanken voor alle kansen die ik krijg, ze blijven in mij geloven en houden rekening met mijn situatie”, aldus Jesse, die ook nog een opleiding orthopedagogie volgt in het volwassenenonderwijs. (RRK)