Jens Keukeleire: "Ik heb geweldige herinneringen aan de Col de l'Iséran"

06/07/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 04/07/18 om 19:20

Jens Keukeleire: "Ik heb geweldige herinneringen aan de Col de l'Iséran"

Jens Keukeleire. (Foto Belga) © BELGA

Wat is je oudste Tourherinnering?

"Met de familie gingen we tijdens het bouwverlof altijd op vakantie naar de Franse Alpen en mijn pa zorgde altijd dat we de Tour konden zien. Een volledige daguitstap: wachten, de reclamekaravaan, de renners... We zijn overal geweest, maar ik herinner me dat Pantani en Ullrich meereden."

Wat is je favoriete Tourcol?

"De Col de l'Iséran, al deed ik hem nog nooit in de Tour. Ik heb er geweldige herinneringen aan. Toen we in La Plagne verbleven, heb ik hem met mijn broer Ralf beklommen. Ik koerste al, maar hij heeft het wat onderschat. Omdat ik op de top heel lang moest wachten, ben ik weer afgedaald. Op één km van de top vond ik hem langs de kant van de weg. Hij was helemaal op en wilde terugdraaien, maar ik kon hem overtuigen om toch nog naar boven te rijden. (grijnst) Het moet één van de zwaarste dagen uit zijn leven geweest zijn."

Wie wint dit jaar de Tour?

"Ik denk toch Froome. Als hij aan de start staat, wint hij meestal, hé. Zijn belangrijkste uitdagers worden Nibali, Bardet en Adam Yates."

Wie wint de kasseienrit?

"Ik zou hem graag zelf winnen. Sowieso wordt het blok van Quick.Step een gevaarlijke klant. En Sagan natuurlijk."

Leuk weetje

Op 16 mei 1989 won Keukeleire (20) het Circuit du Pévèle voor beloften en elite zonder contract. Met daarin de beruchte kasseistrook van Mons-en-Pévèle, ook in het parcours van deze Tour.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!