Jens Keukeleire debuteert voor Lotto Soudal in Vuelta a San Juan

21/01/18 om 20:38 - Bijgewerkt om 20:37

Zes Lotto Soudal-renners zijn begin deze week geland in Argentinië, waar vanaf zondag 21 januari tot zondag 28 januari de Vuelta a San Juan op het programma staat. Eén van die zes renners is Jens Keukeleire, die er zijn eerste koers in Lotto Soudal-outfit zal betwisten.

Jens Keukeleire debuteert voor Lotto Soudal in Vuelta a San Juan

Jens Keukeleire maakt zijn opwachting voor Lotto Soudal. © a-Belga

"We verbleven deze week op een prachtige locatie. Ik deelde samen met mijn ploegmaats een huisje en dat zijn ideale omstandigheden om elkaar beter te leren kennen. Wanneer je in een gewoon hotel slaapt, deel je met één iemand de kamer en ben je behalve op training zelden allemaal samen, dat is hier dus anders", zegt Jens Keukeleire vanuit Argentinië.

"We zijn maandag toegekomen en dinsdag zijn we een eerste keer de fiets opgestapt. De wegen liggen er goed bij. Woensdag verkenden we het parcours van de twee etappe, dat is hier niet veraf. In het slot van de lokale ronde die we drie keer moeten afleggen ligt een helling van anderhalve kilometer die uitloopt tot aan de meet, dat is dus best een pittig einde. Donderdag verkenden we de vijfde etappe, een bergrit met aankomst boven na een klim van veertien kilometer met stijgingspercentages tussen 4% en 7%. Deze beklimming is grotendeels rechtdoor, er zijn slechts een paar flauwe bochten. Het leuke is dat we de passage van de Dakar-rally hebben kunnen meepikken op weg naar de klim."

"Ik kijk uit naar de start van deze Vuelta a San Juan. Aangezien ik in een nieuw team start, is het best wel spannend. Het is nog raar om mezelf in het shirt van Lotto Soudal te zien op foto of video, maar dat zal ik wel gauw gewoon worden. In de sprintetappes zal ik samen met de ploegmaats Enzo Wouters bijstaan. De helling in de finale van de tweede etappe nodigt uit om iets te proberen, daar zou ik zelf een goed resultaat kunnen neerzetten", aldus nog Jens Keukeleire.

Ook Nikolas Maes en Jelle Wallays staan aan de start van de wedstrijd, samen met Tiesj Benoot, Tosh Van der Sande en Enzo Wouters.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!